5 načina kako proslaviti dečiji rođendan
Autor: Redakcija
21.06.2018.

Rođendani su uvek povod za radost, slavlje i veselje. Pogotovo kad su pitanju deca. Ništa ne može izmamiti osmeh na dečija lica, kao torta, pokloni i baloni. Ipak, kako se taj dan bliži, raste i tenzija oko same pripreme rođendana.

Danas su očekivanja od proslave velika, pa su samim tim roditelji pod većim pritiskom. Pre nego što započnete sa organizacijom, razmislite o tome koje su opcije za proslavu. Evo nekoliko načina da proslavite dečiji rođendan.

Proslava u dvorištu



Ukoliko je vaše dete rođeno u periodu proleća ili leta, to ostavlja mnogo više izbora i za samu proslavu. U tom slučaju dvorište vaše kuće je idealan izbor. Ukoliko živite u stanu, možete zamoliti neke prijatelje da vam ustupe svoj prostor, ili rođendan organizovati u vikendici, na Košutnjaku ili Adi Ciganliji.

Ako se odlučite za ovaj tip proslave na otvorenom, poželjno bi bilo prisustvo još nekih roditelja koji će vam pomagati oko održavanja mira među decom, a i držati ih sve na broju. Nije poželjan preveliki broj dece za proslave ovog tipa, jer to znači i znatno veću odgovornost.

Rođendan na otvorenom podrazumeva veliki izbor aktivnosti za decu. Razne igre i sportovi sa loptom, žmurke, i standardna dečija jurnjava bez straha da se nešto u kući ne polomi odličan su vid zabave. Takođe možete i praviti roštilj, i za decu i za vaše društvo.

Proslava u rođendaonici



Ukoliko želite da proslavu prepustite profesionalcima, rođendaonice za proslavu dečijih rođendana su pravi izbor za vas. Na vama je da zakažete datum, pozovete goste i donesete tortu, a o samoj zabavi tokom rođendana nećete morati da razmišljate.

Na rođendanima ovog tipa o deci brinu animatori koji za njih organizuju niz zanimljviih aktivnosti, kao što su grupne igre ili kreativne radionice. U nekim igraonicama deca se mogu zabaviti i na trambolini ili zamkovima i toboganima na naduvavanje.

Prednost ove vrste rođendana je i to što se u sklopu igranica obično nalaze i kafići, gde sa ostalim roditeljima možete popiti kafu dok čekate da se proslava završi.

Maskenbal

Tematske žurke uvek su zabavne, a nema razloga da ih ne organizujete kod kuće. Ono čemu se deca uvek raduju su maskenbali. Zajedno osmislite kreativne pozivnice sa detetom putem kojih će ono obavestiti drugove da dođu maskirani kao likovi iz crtaća, ili bilo šta što im se čini zanimljivo.

Ispunite sobu balonima, spremite grickalice i sendviče, kao i njihovu omiljenu muziku i - žurka može da počne! Organizujte glasanje za najbolju masku, a za pobednike pripremite diplome i neke simbolične nagrade.

Pidžama žurka



Još jedan odličan vid zabave kod kuće je organizovanje pidžama žurke. U zavisnosti od prostora kojim raspolažete odredite broj dece koje ćete pozvati, a roditelje detaljno upoznajte sa konceptom žurke.

Pripremite vreće za spavanje, dušeke, pokrivače, jastuke i naglasite da je dress code, naravno, pidžama. Spremite omiljene filmove i crtaće i napravite kućni bioskop, uz kokice, tortu i ostale specijalitete.

Ovo je odlična prilika da izvadite sve društvene igre koje posedujete u kući, na čelu sa Twistom. Pidžama žurke su posebno dobra prilika za pričanje strašnih priča, pa se spremite za vrištanje i smeh dok se deca ne uspavaju.

Rođendan iz snova

Ukoliko je vaše dete malo i još uvek nije spremno za velike proslave u društvu, nema razloga da se ne raduje i rođendanu sa ukućanima. Rođendan iz snova može provesti i u krugu porodice. Neka mu jutro osvane sa balonima pored kreveta, i poklonima koji su unapred spremni za otvaranje.

Dan provedite radeći ono što vaše dete najviše voli. To može biti odlazak u luna park, zoološki vrt ili možda bioskop. Organizujte ručak ili večeru sa bliskim članovima porodice (i malim rođacima) i, naravno, neka tu bude i omiljena torta.

Čak i ukoliko je vaše dete starije, možete dan rođendana provesti na ovaj način, u krugu porodice, a sutradan pozvati i ostale goste. Ipak je dečiji rođendan i vaš najradosniji dan, i nema razloga da se i vi ne zabavite.

Na koji god vid proslave da se odlučite, dete je slavljenik i ono treba da bude u centru pažnje. Slušajte njegove želje, prilagodite ih realnim mogućnostima, i sigurno nećete pogrešiti.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar