Danas je Bogojavljenje
Autor:
20.01.2019.

Danas se obeležava veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, kada će širom Srbije biti organizovana tradicionalna plivanja za "bogojavljenski krst".

Bogojavljanje je praznik ustanovljen u spomen na Hristovo krštenje na reci Jordan.

Kada je napunio 30 godina, Isus je došao na reku Jordan kako bi ga krstio sveti Jovan Preteča. Pri Isusovom krštenju, Bog se javio tri puta. Taj trenutak predstavlja objavljivanje Bogočoveka i uvođenje Hrista u mesijansku misiju. Ovaj događaj slavi se kao Bogojavljenje.

Među gradovima koji organizuju plivanje za krst je i Sombor. Zavičajno udruženje Srba „Korijeni“ iz Sombora u saradnji sa Sportskim savezom grada Sombora organizuje plivanje za Časni krst.

Program počinje od 9 sati, Liturgijom u Hramu svetog velikomučenika Georgija u Somboru, a nastaviće se od 12 sati na gradskom kupalištu „Štrand“. Takmičari će plivati 33 metra, a start trke se očekuje oko 12:30 sati.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar