Gde jesti u Apatinu - top 5 mesta
Autor: Redakcija
28.10.2019.

Posetili ste Apatin, privatno ili poslovno, samo ste svratili, odlučili se za produženi vikend ili ste u prolazu, kako god, jesti se mora, a mi smo tu da vam predložimo gde. Izdvojili smo 5 omiljenih mesta u Apatinu sa najboljom ponudom. Osim restorana, predložili smo vam i mesta sa brzom hranom. Ova mesta će odgovoriti svakom zahtevu i debljini novčanika, a izbor je vaš!

Restoran Galerija Banja Junaković

Restoran Galerija u banji Junaković, nudi vam ukusnu hranu u svako doba dana.  Restoran kapaciteta 50 osoba, savremenog je dizajna, ispunjava vaše najistančanije zahteve i zamisli. Ishrana je kontinentalnog tipa, prilagođena podneblju na kojem se banja nalazi, dakle-prava vojvođanska kuhinja i riblji specijaliteti. Naravno, za sve one koji žele u ponudi su i dijetalni obroci. 

Ketering ponuda ovog restorana nateraće vas da uvek poželite još. Najukusniji sitni zalogaji za vaše proslave i važne datume, stižu iz banje Junaković. Najsvežiji sastojci proverenog kvaliteta učiniće vaše slavlje nezaboravnim, jer će svaki zalogaj biti slasan i nahraniće sva čula. Inače, restoran je pogodan i za manje proslave, rođendane, venčanja, seminare ili prezentacije. 

Zlatna kruna

Ukoliko se može birati najlepša lokacija za prijatan ručak ili još bolje večeru, na celoj teritoriji apatinske opštine, a možda i većeg dela toka Dunava, to je sigurno letnja bašta restorana Zlatna kruna. Dok se Dunav svojim vijugavim tokom lomi u dve velike krivine prilazeći i prolazeći kroz Apatin, uživaćete u jednom od najlepših zalazaka sunca koje možete zamisliti.

Profesionalno osoblje ovog restorana duge tradicije će vam predstaviti lokalne riblje specijalitete poput Apatinskog ribljeg paprikaša, smuđa sa žara, predjela od marinirane, dimljene ribe. Važno je napomenuti da ovaj restoran ne zaostaje ni sa vrhunskim roštiljem i brojnim, poznatim jelima po porudžbini poput ogromne Karađorđeve šnicle, svinjskih ili pilećih medaljona, plodova mora. Ukoliko ste u Apatinu samo u prolazu, a nakon ukusnih i obilnih porcija niste željni brzog puta, restoran raspolaže i sobama i apartmanima sa ukupno 20 ležaja. Zlatna kruna pored dugogodišnje tradicije, iskustva, već pomenute, fenomenalne lokacije ima i najduži kontinuitet rada na visokom, ugostiteljskom nivou, tako da je ovaj restoran sigurno mesto za preporuku.

Restoran Marina

Mnogima je prva asocijacija na Apatin upravo Apatinski riblji paprikaš. Retki su putnici i gosti Apatina koji su se bar malo potrudili da saznaju o Apatinu pre nego što dođu, a da su propustili priliku da probaju ovo fantastično jelo. Ukoliko želite da probate najbolji riblji paprikaš koji Apatin nudi obavezno idite u restoran Marina. Ovaj restoran se nalazi u sklopu istoimenog turističkog kompleksa za prihvat jahti i manjih plovila.

Poput pomenute Zlatne krune i ovde ćete imati priliku da uživate u čarima naše najveće reke. Ukoliko vam iz bilo kojih razloga paprikaš ili neko drugo, riblje jelo nisu opcija, Marina je restoran sa najraznovrsnijom ponudom internacionalnih jela. Bilo da ste za ljute meksičke varijante, istočnjačke kombinacije ukusa ili paste mediterana ovaj restoran je pravo mesto za vas.



Restoran Kraljevski vrt

Volite srpsku kuhinju, bogate porcije i ne volite preterano da eksperimentišete, već jednostavno da uživate u najkvalitetnijim jelima i namirnicama, drugim rečima igrajte na sigurno i posetite Kraljevski vrt.

Restoran se nalazi u samom centru Apatina, gaji dugu ugostiteljsku tradiciju, od skora je renoviran i osvežen, a takođe raspolaže sa smeštajnim kapacitetima. Na ovom mestu se mogu organizovati i manje porodične ili korporativne proslave, a nisu retke i promocije vinarija i lokalnih kuhinja.



Užitak MM

Jelo s nogu je jedina opcija za hamburgeriju Užitak MM u užem centru grada, koja se nalazi uz gradsku sportsku halu i osnovnu školu. Tu su neke đakonije sa roštilja, jela sa piletinom i drugi obroci, ali ono zbog čega se ovaj objekat našao na našoj listi su fenomenalni zapečeni sendviči.

Sveži, francuski baget, zagrejan na ploči u kombinaciji sa mesnim delikatesima po izboru (suvi vrat ili šunkarica ili kulen ili sve to zajedno) uz otopljeni sir, su razlozi zbog kojih ogroman broj apatinaca svakodnevno čeka u redu za novi sendvič. Najgladniji, naravno mogu poručiti i redovan, ali mali sendvič koji je polovina bageta često zna biti sasvim dovoljna mera za brzi obrok. Naša je preporuka da ne preterujete sa prilozima već da dozvolite sjajnim baznim sastojcima da dopru do vaših čula.



 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Borko petković

02.05.2024 | 11:30
Doći u Apatin a neotići u MM na roštilj ili carski sendvić ,onda nisi ništa probao i uživao u hrani .

mirko

02.05.2024 | 11:30
dali iko zna jel majstor za ribu kuvar sasa eror jos uvek radi,u zlatnoj kruni,.da dodjem na paprika,.

Ja volim Dunav

02.05.2024 | 11:30
Najbolji paprikaš u Apatinu je u Zlatnoj Kruni! Porodica Višekruna neguje tradiciju Apatinskog Ribljeg Paprikaša.
Postavi komentar