Podrška 025info televiziji
Autor:
20.08.2001.

U proteklo vreme glavna tema u Apatinu, a i u okolini jesu naši gradski mediji. Dok su jedni pred gašenjem zbog tužbi, drugi su pred gašenjem zbog manjka podrške i novčanih sredstava. Ukoliko se svi mediji u Apatinu ugase, vratićemo se u davnu prošlost a ne u budućnost kojoj toliko težimo.

Ako su građani Apatina fer, setiće se kako je bilo pre 3 - 4 godine u Apatinu na medijskoj sceni. To se sve promenilo na bolje. Krenulo se ka poboljšanju ali je nepohodno da se razvojni potencijali televizije Apatin, radio Apatina, radio Dunava i televizije 025info udruže u jednom zajedničkom cilju.

Svima nama zajednički cilj je da se promovišu:

- sadržaji za omladinu u saradnji sa Kancelarijom za Mlade Apatin i sa Nacionalnom službom za zapošljavanje
- lokalni sportski sadržaji
- lokalna muzička scena
- sve kulturne manifestacije u organizaciji Kulturno umetničkih društava, Kulturnog centra, Galerije Meandar
- svi obrazovni i edukativni sadržaji
- najbrzi informativni programi
- praćenje svih lokalnih manifestacija

U Opštini Apatin se godišnje  za sve ovo izdvoji preko 16 miliona dinara, međutim naša televizija, iako predstavlja jedan od najznačajniji medija po realizaciji svih tih ciljeva, gledanosti televizije i posećenosti web sajta, od tog budžeta nema podršku.

Svakoga dana naša redakcija dobija povratne informacije o vestima koje objavljujemo, građani nam se obraćaju kada uoče neki problem u zajednici ili kada su im potrebne neke informacije. Od lokalnog izvora informacija postali smo i prijatelji i saborci u svakodnevnim problemima.  Preporuke i podršku koju smo dobili možete da pregledate na web sajtu www.025info.unija.net.

\"\"

Koliko poštuju i cene naš rad poručuju nam i institucije sa područja opštine Apatin o kojima smo do sada uvek objektivno pisali i na čijim smo se događajima pojavljivali čak i sa ovako malom ekipom koju imamo.

\"\"


Kao što i mi izlazimo u susret građanima i objavljujemo njihove probleme i probleme zajednice, želimo i da građani podrže nas i još jednom pokažu da 025info tim i građani nisu samo brojke i slova već prijatelji i podrška. Glas građana vredi a znamo da bi se nedostatak naše ekipe na medijskoj sceni Apatina osetio...

\"\"

Mi smo danas odlučniji nego što smo ikada bili da istrajemo i prođemo kroz ova teška vremena jer vidimo da nas građani i institucije cene i da su tu za nas. Nažalost, to nije dovoljno da održi našu medijsku kuću.

\"\"

Još jednom prozivamo opštinsko veće, koje u svojim rukama drži odluku, da otvori oči i vidi koji mediji sa područja naše opštine se najbrže razvijaju i sve više napreduju.

Ne uvideti da je 025info televizija i web sajt jedan od njih, je puko zatvaranje očiju pred istinom.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar