Recept nedelje \'Aromatični rižoto\' i \'Jaffa kuglice\'
Autor:
20.12.2001.

Aromatični rižoto

Za ovo jelo potrebno je:

500 gr pilećeg belog mesa
1 šolja pirinča
4 šargarepe
1 glavica luka
1 kafena kašičica karija
1 kafena kašičica vegete
Beli sir po želji
Biber
So

Priprema:

Pileće belo meso iseći na kockice. Na malo ulja pržiti luk, a zatim dodati kockice mesa i seckanu šargarepu. Dinstati dok šargarepa ne omekša, a potom dodati začine - biber, kari i vegetu. Posebno skuvati prirnač. Kada se meso i šargarepa izdinstaju, pomešati sa skuvanim pirinčem (on treba da bude rastresit, ne lepljiv). Po želji soliti i dodati beli sir. Preporuka je da bude slanji.

Jaffa kuglice


Za kolač je potrebno:

300 gr keksa sa ukusom kakaa
150 ml soka od narandže
1 vanil sećer
2 velike kašike pekmeza od narandže
1 rebro čokolade za kuvanje
naribana kora narandže
1 kašika meda

Priprema:

Kekse samleti ili ih dobro usitniti, preliti sokom, izmiešati, dodati med, pekmez, vanil šećer i otopljenu čokoladu. Na kraju umešati koricu narandže. Sve dobro izmešati da se sastojci povežu. Najbolje rukama sjediniti smesu, staviti u frižider 30 minuta, a zatim oblikovati kuglice ili oblike po želji. Dodati još malo keksa ako se smesa čini mekana. Uvaljati u mleveni keks ili čokoladne mrvice. Po ukusu u kuglice se može dodati šećer u prahu.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar