Recept nedelje - \'Katalonska piletina\' i \'Margarita kolač sa malinama\'
Autor:
20.08.2010.

Katalonska piletina
Sastojci: 500 g pilećeg belog mesa, 30 g senfa, 150 ml pilećeg bujona, 100 g pesto sosa, 15 g gustina, so, biber, 300 g tikvica, 300 g čeri paradajza, 2 kašike ulja, 200 g integralnog hleba
Priprema: Piletinu začiniti, premazati senfom i ispeći na zagrejanom ulju. U drugu posudu sipati bujon, dodati pesto sos i kada prokuva zgusnuti gustinom razmućenim sa malo vode. Kolutove tikvica i čeri paradajz izgrilovati. Piletinu servirati na tanjir uz grilovano povrće i preliti sosom. Poslužiti uz integralni hleb.

Margarita kolač sa malinama
Sastojci: 200 g prezli, 60 g smeđeg šećera, 100 g mlevenog badema, 125 g margarina, 1 kesica želatina, sok od limuna, sok od mandarine, sok od pomorandže, 400 g malina, 200 ml slatke pavlake, 100 g rendane čokolade
Priprema: U činiji izmešati prezle, smeđi šećer, badem i margarin. Rasporediti masu po tepsiji i ostaviti da se stegne. U činijicu sipati sok od limuna, mandarine i pomorandže. Dodati želatin, promešati i ostaviti da odstoji 15 minuta. Maline kratko prokuvati u šerpi, dodati razmućen želatin sa sokovima od citrusa i još malo kuvati. Preliti preko kore i ostaviti da se stegne. Umutiti slatku pavlaku, premazati kolač, posuti rendanom čokoladom i ostaviti da se ohladi i stegne. Margarita kolač iseći na kocke i servirati.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar