Recept nedelje - \'Tomatelo but i povrće\' i \'Limun kocke\'
Autor:
20.08.2004.

Tomatelo but i povrće
Sastojci: 500 g svinjskog buta, 400 ml pasiranog paradajza, so, biber, 3 čena belog luka, bosiljak, 400 g krompira, 400 g šargarepe, 2 kašike maslinovog ulja, 300 g crnog hleba
Priprema:
U činiji pomešati iseckan beli luk, pasiran paradajz i bosiljak. But zaseći na par mesta, začiniti i staviti u nauljenu tepsiju. Povrće iseći, staviti oko buta i preliti mešavinom od paradajza. Peći u zagrejanoj rerni 45 minuta na 200*C. Jelo servirati na tanjir i poslužiti uz crni hleb.

Limun kocke
Sastojci: 250 g margarina, 250 g šećera, 5 jaja, 370 g brašna, 3 limuna, 100 ml obranog mleka, prašak za pecivo
Za rendanu koru: 1 žumance, 120 g margarina, 50 g iseckanog badema, 150 g brašna, 80 g šećera  
Priprema:
Narendati koru od limuna, a ostatak limuna iscediti. Umutiti margarin sa šećerom, dodavati uz stalno mešanje jedno po jedno jaje, narendanu koru limuna, sok od limuna, brašno i prašak za pecivo. Dobro sjediniti sastojke i po potrebi dodati mleko. Testo razvući oklagijom i staviti u pripremljenu tepsiju. Posebno umutiti margarin, šećer, žumance, brašno i iseckan badem. Preko testa u tepsiji narendati pripremljenu smesu i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 25 minuta. Kolač ohladiti, iseći na kocke i posuti šećerom u prahu.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar