Recept nedelje - 'Vojvođanska musaka'  i 'Čoko Plazma kocke'
Autor:
20.05.2019.

Vojvođanska musaka

Sastojci
: 250 g mlevenog junećeg mesa, 250 g mlevenog svinjskog mesa, 250 g pirinča, 500 g crvenog luka,
200 g slanine, 500 g krompira, 3 šargarepe, 3 crvene paprike, 3 zelene paprike, 2 jajeta, 100 g tvrdog sira, ulje, so, biber, bosiljak
Priprema: Prvo izdinstamo luk, dodamo sitno seckanu slaninu, zatim dodamo povrće, koje smo predhodno iseckali na kolutiće i dinstamo dok ne omekša.  Zatim dodamo meso, dinstamo sve zajedno, dodamo pirinač i vrlo kratko prodinstamo zajedno sa povrćem, mesom i začinima. U tepsiju poređamo krompir, koji smo isekli na kolutove, on služi kao podloga. Iz šerpe izručimo sve, poravnamo i odozgo, poređamo isto krompir i na kraju izmutimo jaja i izrendani sir i prelijemo musaku. Zatim stvaljamo u prefhodno ugrejanu peć na 220*C i pečemo do 40 minuta. Kada je porumenelo, znači da je gotovo. Izvadimo i serviramu u tanjir.

Čoko Plazma kocke

Sastojci: Za koru: 3 jaja, 200 g šećera, 50 g čokolade, 125 g margarina, 300 g mlevenog plazma keksa, 100 g mlevenih lešnika
Za prvi fil: 500 ml mleka, 2 pudinga od vanile, 5 kašika šećera, 100 g euroblok čokolade, 125 g margarina
Za drugi fil: 250 ml slatke pavlake, 100 g milka čokolade sa lešnikom
Priprema: Za koru umutiti jaja sa šećerom, pa ih kuvati 5 min na pari. Skloniti sa vatre i u vruće dodati čokoladu i margarin, promešati dok se ne otope. U činiji pomešati mlevenu plazmu i lešnike, dodati pripremljena jaja i  sve sjediniti. Od mase, na tacni, oblikovati koru.  Za prvi fil skuvati puding u mleku sa šečerom. Skloniti sa vatre i u vruće dodati euroblok čokoladu i mešati dok se ne otopi. Kad se fil ohladi, sjediniti ga sa umućenim margarinom.  Za drugi fil umutiti slatku pavlaku, dodati izrendanu milka čokoladu (na krupno rende) i sve sjediniti. Preko kore premazati prvi fil  a preko njega drugi fil. Ukrasiti šlagom ili izrendanom čokoladom.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar