Da vam Stefan još nešto kaže: Kiša, kiša, velika je, ne boji se ko je zdrav
Autor:
22.09.2014.

Kao što verovatno znate, poslednje dve-tri nedelje neprestano pada kiša.

Takođe, poslednje dve-tri nedelje idemo u školu. 

Hm, mislim da je to nekako povezano.

Kiša, naravno, svima kvari  raspoloženje, ali kvari i zdravlje, odnosno svi se razboljevaju, a pogotovo deca, ali mislim da i to ima neke veze sa školom. Čekaonice u bolnicama i ambulantama  su pune, ali doktore to ne sprečava da prave pauze i to veoma duge.

Kiša je takođe štetna i za poljoprivredu u opštini Apatin. Na primer sada je vreme za berbu kukuruza i pada kiša tri dana, pa poljoprivrednici čekaju da se putevi osuše dok ne krenu na njivu. I tako se spreme za njivu kad ono - počne padati kiša i onda moraju čekati još barem pet dana da ponovo krenu na njivu. Ovolika kiša takođe utiče i na saobraćaj, u lošem smislu, odnosno ima više saobraćajnih nesreća ovih dana nego pre. Ako mene pitate, ja mislim da je to zato što niko nema šta da radi pa samo sedi u kući i pije, pa kada ode da kupi još pića izazove nesreću.

I životinjama je teško ovih dana, svugde gde idu je mokro, a još su i same mokre, dobro 'ajde svi su mokri sem mog psa, pošto sam mu napravio kućicu:

         Pas autora ovog bloga

Ali pre pet godina! Vidite po slici. Baš je porastao!

Toliku silnu kišu skoro niko nije doživeo. Što znači da je baš obilna, a kada pada obilna kiša, tu i tamo nešto počne propuštati kišu. Kao što su kuće, šupe, učionice, gradski autobusi, stari auti... ima toga dosta.

Jedini koji su izgleda otporni na kišu i ništa im ne smeta i uopšte im ne kvari plan su nastavnici. Svaki dan se probijaju do škola, ali što je veće nevreme, to su neraspoloženiji, a ako nisu raspoloženi, zna se kako će se oraspoložiti.

 

 

NAPOMENA: Nijedan pas nije povređen tokom pisanja ovog teksta.

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar