Da vam Stefan još nešto kaže: Deco, jel' volite brzu vožnju?
Autor:
29.09.2014.

Danas ću se pozabaviti jednom veoma čestom temom, a to je brza vožnja. Verovatno se pitate zašto sam izabrao baš tu temu za današnji tekst.  Pa, ima dva razloga.

1. Kada sam se danas vraćao iz škole, zamalo sam bio svedok jednoj veoma ozbiljnoj saobraćajnoj nesreći, ali na svu sreću nisam, zato što je vozač na vreme prikočio što je veoma retka pojava kod nas u Sonti jer se u njoj nikad ništa zanimljivo ne dešava, a i retko kom vozaču rade kočnice.

2. Ništa drugo zanimljivo se nije dešavalo.

Jedan od čestih uzroka nesreće su pijani vozači, a toga ima kod nas. Ali nisu za nesreću najčešći uzroci one prave pijane pijanice, koje celu noć spavaju sa flašom rakije, u kanalu, zato što oni nemaju para za auto zato što sve pare potroše na piće. Najgori su ovi koji kupe nov besan auto i kada odu u kafanu da proslave sa drugovima, napiju se pa izazovu nesreću. Takođe jedan od većih uzroka nesreća su ovi vozači kamiona koji misle da njih svi zaobilaze i da su neke kornjače na putu, ali su zapravo oni najveća pretnja zato što su najveći. Naravno, neko treba zaustaviti to ludilo na točkovima, neko odgovoran, odlučan,neko ko nikad neće primiti mito, dostojanstven, ali kod nas  to pokušava da uradi policija:

Takođe, u autima širom Srbije niko nikad ne stavlja pojas,  ali to je verovatno zato što ga auti ni nemaju ili su ga ljudi izvadili pa ga koristili kao uže za šlepanje. Takođe su auti širom Srbije uvek prenatrpani ili ljudima ili nekom robom, verovatno zbog uštede. Kada bi neko došao  iz neke strane zemlje, mislio bi da je ova zemlja cirkus, ali bukvalno, zato što natrpane ljude, klovnove, natrpane u vozove, aute, autobuse možete videti samo u  cirkusu.

NAPOMENA:

Svrha ovog teksta nije vređanje policije, ali kako objašnjavate sliku?

                                                                                                                                                                                                                             

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar