Da vam Stefan još nešto kaže: Pijaca tu, pijaca tamo
Autor:
13.10.2014.

Vеrovatno ste svi nekada čuli da je neko rekao ili ste i vi rekli: „Nemoj sada pričati, za to je pijacu.“ E, pa meni je to reklo nekoliko nastavnika, stvarno ne znam zašto, i ja sam ih poslušao. 

Krenuo sam na apatinsku pijacu da sakupim malo materijala za naredne tekstove i za maminu tortu kad ono - pukne guma na autobusu. Međutim bilo je još gore kada sam došao na pijacu. Ispostavilo se da pijace nema. Bilo je samo nekoliko pokvarenih voćki  i nekoliko pasa lutalica koji su jeli to pokvareno voće. 

Naravno, nikog nisam nikog nisam pitao gde je pijaca, pošto sam mislio da su je vanzemaljci odneli, kao da će imati neke koristi, nego sam otišao do nedavno otvorenog supermarketa „Idea“ da kupim šta mi je trebalo. Kada sam se jedva probio do supermarketa, zbog svih tih radnika i iskidanog grada, opet sam se iznenadio pošto sam osetio i čuo poznate mirise i zvuke pijace, a izvor toga je bila nova pijaca koja se nalazi preko puta supermarketa, što je baš super ideja. 

Izgleda da vanzemaljci nisu izdržali pa su vratili pijacu, ali sada je bila i preuređena, i to na bolje. Prodavači imaju krovove nad tezgama, a i tezge, i sve je veoma uređeno i izgleda čistije. Ali i nije baš teško biti čistiji od stare pijace:

Ali naravno takva čistoća ne dolazi besplatno. U stvari ništa ne dolazi besplatno, sem pokvarenih hemijski iz prošlog teksta, tako da sada prodavci koji hoće da prodaju stvari na novoj pijaci moraju da plaćaju pozamašnu sumu para da bi zadržali svoju tezgu tako da su se zbog toga, a i zbog zatvaranja saobraćaja u nedelju prodavci vratili na svoje staro mesto.

Tako da ste opet mogli da dođete na pijacu, uživate ili ne, u mirisima i zvucima, da se lepo ispričate i sve to na starom mestu:

 

OBAVEŠTENJE:

Na kraju sam izgubio stvari za maminu tortu, pa ako nađete kesu sa namirnicama za tortu javite mi. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar