Krava u borbi za svoja prava
Autor: Stefan
21.02.2018.
Još jedna nedelja je za nama a i nova neće još dugo da traje. Vreme brzo prolazi, sve brže što smo stariji, a mi nemamo vremena ni da „stanemo i pomirišemo ruže“. Ljudi se pitaju kako da se oslobode od svoje rutine i žive slobodno, ali ne nalaze odgovore. Zato je jedna krava odlučila da nam pokaže kako se to radi.
 
To se desilo u Poljskoj prilikom transporta iz staja u klaonicu. Krava se tokom utovara u kamion otrgla od goniča, probila ogradu i skočila u jezero. Kada su počeli da pucaju na nju ona je metke izbegla roneći u jezeru Glebinovski i izmorena stigla na obližnje ostrvo. Uprkos želje vlasnika nije uspavana i sada živi san svake krave.

Tokom intervjua sa mnom je rekla:
- Tretirali su me kao stoku. Terali me na rad, ignorisali moje pritužbe i davali su mi lošu hranu i malo vode. Beg sam planirala mesecima tokom kojih sam uvežbavala probijanje ograde, plivanje i ronjenje. Kada sam tokom transporta primetila  trenutak nepažnje stražara nisam oklevala. Nisam imala šta da izgubim i rizik se isplatio. Sada je mojim muuuuukama došao kraj i konačno sam slobodna. - završava ona sa osmehom na licu.
 

Mislim da ova krava zaslužuje da se napravi film o njoj. Takođe zaslužuje i tekst, koji je evo i dobila.  Budimo svi kao ona, pa možda i pomirišemo te ruže. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar