U pokretu: 025info na manifestacijama po Zapadnobačkom okrugu
Autor:
14.08.2014.

Prošlog četvrtka najavili smo Skladište fest u Kruščiću i nakon toga dobismo poziv organizatora da svratimo i ne bejasmo lenji te se provozasmo do Kruščića. Malo mesto, ali vrlo lepo, a festival veoma interesantan. Družili se i širili prijateljstva. Muzika na trgu odlična (Slali smo vamo uživo gornju fotografiju pre neki dan.)

Ne tako daleko, u Ratkovu, istovremeno se održavala Gitarijada. Ne bejasmo opet lenji, te se provozasmo da obiđemo usput i to. Gomila mladih ljudi, a i onih nešto iskusnijih, koji itekako dobro sviraju, sakriveni negde u nekom selu u Vojvodini, daleko od televizije, estrade, i, naravno, velike love. 

Prvog dana Gitarijade nastupio je i apatinski bend Prototype Unleashed. Nije pobedio, ali ne marimo, konkurencija je stvarno bila žestoka. Posle proglašenja pobednika impresionirao nas je gitarista Mladen Pećović koji je bio drugoplasirani pre dve godine (pogledajte snimak tadašnjeg nastupa ispod teksta), a na kraju - Atheist rap da začini stvar i zatvori manifestaciju. 

Naše sugrađanke i dr Pop iz Atheist rapa

 

Prođe vikend i dođe utorak, 12. avgust, Dan mladih. Obeležavanje ovog praznika u Apatinu tradicionalno pratimo. Ovaj put, obišli smo malo i Sombor da vidimo kako tamo to izgleda. Odlična svirka nekoliko bendova u kafiću De Sol na Štrandu. Zvezde večeri su bili sve popularniji mladi bend Za Dž iz Čačka. Mnogo dobrih autorskih pesama. I momci su bili zadovoljni: „Odličan provod u Somboru u utorak! Hvala SEC-u na gostoprimstvu i hvala svima koji su došli i podržali Dan mladih.” – napisali su danas članovi benda na društvenim mrežama. Naravno, bilo je i još dosta pratećeg programa sem muzike na svim ovim pomenutim manifestacijama.

 

 Nastup benda Za Dž u Somboru

 

Da zaključimo...

Ovih dana u toku je Belgrade Beerfest, prošla je i Guča, pominjali smo je takođe. Exit je bio u julu. Sve su to svetski festivali, ali ovi mali, seoski, imaju svoju draž, i probajte jednom za promenu umesto, recimo, Exita da odete na Skladište fest, Gitarijadu ili neku sličnu manifestaciju. Atmosfera nije lošija, muzika nije lošija, blizu vam je, a i proći ćete jeftinije. 

O svakoj ovoj manifestaciji mogao bi se napisati poseban tekst. Ovde smo pokušali da kažemo po koju reč o svemu što nas je impresioniralo poslednjih dana. 025info će nastaviti da promoviše one kojima je to potrebno i trudićemo se da ovakvih obilazaka i prijateljstava bude još u budućnosti.

Ni ne sumnjamo koliko toga dobrog ima tu, odmah pored nas. Ostanite u pokretu!

  

 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar