U pokretu - blog: Šta je to sa malim gradovima?
Autor:
03.03.2014.

Sada, kada kablovski operater više ne emituje program televizije 025info, pokušaćemo tradiciju emisije „U pokretu“ nastaviti na vebu, u obliku bloga.
Za mnoge emisije koje smo radili ste nas pitali kada će one moći da se vide i na internetu pa će sad biti prilike i za to. Malo ćemo se osvrnuti i na njih, ali ne sa namerom da se vraćamo u prošlost već s toga što nas te teme brinu i sada, možda još i više. Posle svega što nam se desilo svaka misao povodom toga šta činiti u budućnosti počinjala je sa analiziranjem sredine u kojoj živimo - šta je to sa malim gradovima i zašto ljudi ne uspevaju da se u njima ostvare - i o onoj krajnjoj posledici - zašto beže iz njih?
Razgovarao sam prošle godine o tome sa mnogima, pa između ostalih i sa piscem i muzičarem Markom Šelićem. Pokušali smo da dokučimo zašto u 21. veku razlika između sela i grada nije puno mrdnula od one iz ruskog realizma uprkos tehnologijama koje omogućuju veoma brz prenos informacija i sadržaja. Do dijagnoze smo došli – Markova reč je učmalost – ali i do ideje i rešenja, osim lobotomije, ne.
Koja je to pokretačka sila koja mora promeniti svest? To je ono što nas okupira kolektivno, sve nas na 025info ovih dana.
Pogledajte aploadovanu emisiju, i razmišljajte, šaljite nam svoja mišljenja, ideje i komentare da probamo da ostanemo „u pokretu“.

Autor i voditelj emisije - Nikola Dobrijević.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar