U pokretu: Music test - prilika za mlade muzičare
Autor:
30.10.2014.

Projekat „Music Test 2014“ je manifestacija, namenjena muzičkoj populaciji talenata koji nisu imali prilike da se afirmišu i pronađu svoj muzički izraz. Akcenat je stavljen na bendove ili solo izvođače širom Srbije koji stvaraju isključivo autorske kompozicije, i to u sledeća tri žanra: ROCK, POP i RAP. Tri idanas uveliko popularna žanra su svakako snažan izazov za kandidate i očekuje se veliki broj prijava. Od ukupnog broja prijavljenih učesnika biće pažljivo odabrano 100 izvođača koji će dobiti svoju priliku da se takmiče na audicijama. Audicija za sve zainteresovane u formi promo večeri biće održana 30. avgusta.

Prva audicija, od ukupno sedam, biće održana 01. novembra, a sledećih šest će se održati do 13. decembra 2014. godine. Na njima ce se takmičiti 100 muzičara koji će se predstavljati originalnim autorskim pesmama.

Potrebno je da pripreme 3 kompozicije koje će svirati i otpevati u stilu „kolaž trilogije“, kao spajanje tj. mix koktel tri pesme. Čim se pesma završi, nakon 3 minuta trajanja, bend/muzičar kreće sa sledećom, i tako tri u nizu.

Bendovi mogu odabrati unapred najatraktivnije delove svojih pesama, refrene, i nakon 9 minuta nastup završavaju. Među 100 kandidata, selektori na licu mesta mogu da onim najboljima traže da odsviraju i nešto dodatno iz sfere roka, popa ili repa. Spontane odluke i reakcije žirija i selekcije samo na najbolje ili najoriginalnije autore na bini. 

Nakon audicija, kvalifikacionim i stručnim odabirom žirija, najuspešnijih 20 izvođača će nastupiti u dve finalne večeri u vidu koncerta pred publikom i medijima. Predviđeno je da se na kraju manifestacije dodele nagrade za prva tri mesta (snimanje prvog singla, instrumenti kao nagrade i dr.). Žiri za polufinale i finale pozvan je da dođe na sve ili na neke od preliminarnih audicija da vide iz radoznalosti ko ih sve čeka u finalnoj večeri, ali svakako i ne moraju i nisu u obavezi.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar