Tribina „Obrazovanje za sve“
20.03.2007.

Savez učitelja Republike Srbije, CIP-Centar za interaktivnu pedagogiju i Centar za obrazovne politike, uz podršku Fonda za otvoreno društvo i u saradnji sa Ministarstvom prosvete (projekat „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“ – DILS) pokreće kampanju „Svi u školu, budućnost za sve“, kojom se podržava obrazovna inkluzija zasnovana na Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije iz 2009. godine.
Tim povodom održaće se tribina „Obrazovanje za sve“ u četvrtak, 10.03.2011. od 17 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra.

Predviđene teme u okviru tribine su:
1. Otvaranje tribine
2. Zakonski okvir za inkluziju
3. Predstavljanje Interesorne komisije
4. Predstavljanje Pedagoškog asistenta i Opštinskog mentora
5. Primeri dobre prakse
6. Diskusija

Govoriće: Predsednik  Opštine Apatin, Načelnik Školske uprave, Felicitator za Kampanju, Lokalni mentor, Pedagoški asistent, učiteljica, predstavnik Intrresorne komisije i učenici.
Tribina je posvećena promociji zakonskog okvira i koncepta inkluzivnog obrazovanja i obezbeđivanju pozitivne klime za njegovu implementaciju.
Tribina je od velikog značaja za lokalnu i širu društvenu zajednicu. Izveštavanjem sa nje daćete svoj doprinos ostvarivanju kampanje – povećanju dostupnosti i poboljšanju kvaliteta obrazovanja za svu decu, a naročito za decu kojoj je potrebna dodatna društvena podrška.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar