20. marta, se obeležava Nacionalni dan borbe protiv raka dojke
30.11.-0001.

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke 20. mart je od ove godine uvršten u kalendar javnog zdravlja Republike Srbije i obeležavaće se svake naredne godine. Incijativu kompanije "AVON" i Fonda "B92" su podržali Ministarstvo zdravlja Republike Srbije , Institut za javno zdravlje Srbije "dr Milan Jovanović Batut " i Institut za onkologiju i radiologiju Srbije.

Društvo za borbu protiv raka "Sombor" će se pridružiti ostalim društvima organizvanim u "NALOR" (Nacionalnu asocijaciju lečenih od raka) i obeležiti ovaj dan, manifestacijama u Somboru i Apatinu.

Članovi Društva okupljeni u sekciji u Apatinu će u sredu, 20 marta u 11 sati pored "Parka dostojanstva" ispred "Maxija", koji je obeležen tablom s natpisom "Rak je pobediv, okreni se oko sebe nekome treba tvoja pažnja" izložiti brošure o simptomima i prevenciji raka i preporučenim zdravim stilovoma života .

Nagradiće i pokazati najlepše likovne radove učenika iz Osnovne škole na temu "Cvet narcisa". Ovaj cvet je simbol nege za teško obolele i nemoćne osobe  .Deca folklorne grupe GKUD "Dunav" će svojim nastupom uveličati ovaj skup.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar