Apatin gubi sudsku jedinicu, dobija sud?
30.11.-0001.

Vlada Srbije najavila je reformu sudskih uprava na području naše zemlje. Najavljeno je da će broj sudova biti povećan sa 34 na 66.

Na raspravi u skupštini Srbije poslanik Socijalističke partije Srbije Zoran Kasalović zatražio je da se uspostavi osnovni sud u Apatinu navodeći da je reč o značjanoj podunavskoj, turističkoj, pograničnoj i važnoj privrednoj opštini Srbije.

Pojedini mediji proneli su informaciju da se zatvara sudska jedinica u Apatinu, pitanje je da li se ona zatvara samo da bi se otvorio sud u Apatinu. Spekulacije su da će sudovi biti osnovani u Somboru i Apatinu a sudske jedinice u Kuli dok će Odžaci ostati i bez sudske jedinice, što je za ovaj grad nezamislivo.

Javnost u Odžacima smatra da bi više rezona bilo da u Kuli postoji osnovni sud, jer u ovoj opštini ima oko 50.000 stanovnika i da u njegovom sastavu bude sudska jedinica u Odžacima, a ne u Apatinu kako se to namerava učiniti, prenose tamošnji mediji.

Rasprava još traje i konačna odluka nije donesena ali se zna da će konačna odluka o tome ko dobija sud, a ko gubi i sudsku jedinicu morati biti donesena do kraja godine.

Izmenama Zakona o uređenju sudova menjaju se nadležnosti osnovih i viših sudova i primena zakona počinje 1. januara 2014. godine, istovremeno sa zakonom o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar