Centar Gornjeg Podunavlja predstavljen na Sajmu  u Novom Sadu
30.11.-0001.

Međuopštinski „Centar održivog razvoja Gornjeg Podunavlja“ predstavljen na Sajmu Investexpo 10 u Novom Sadu
Od 26. do 28. oktobra održan je na Novosadskom sajmu Sajam investicija i nekretnina. Suština ovog Sajma, koji se organizuje već treću godinu zaredom, je da se na jednom mestu sretnu opštine i gradovi kao ponuđači projekata, strani i domaći investitori, bankarsko-finansijski sektor i potencijalni izvođači projekata.
Sajam je promovisao investicione projekte onih lokalnih samouprava koje proaktivno, kreativno i angažovano stvaraju neophodne uslove u privlačenju stranog i domaćeg kapitala. Tako je u okviru svog programa, Pokrajinski sekretarijat za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju predstavio potencijal međuopštinske saradnje u Gornjem Podunavlju, čiji je nosilac projektnih aktivnosti Opština Apatin. Prezentaciju o nastanku i aktivnostima međuopštinskog „Centra za održivi razvoj Gornjeg Podunavlja“ predstavila je kooprdinator LER opštine Apatin i ujedno prvi koordinator međuopštinske saradnje 8 lokalnih samouprava koje su potpisale Protokole i Sporazum o međuopštinskoj saradnji – a u cilju ubrazanog privrednog razvoja svojih sredina. Potpisani protokoli se odnose naunapređenje saobraćajne pristupačnosti, razvoja transportne logistike i održivi razvoj turizma u širem gravitacionom području Gornjeg podunavlja, i odnose se na projektnu saradnju na projektima (među)regionalne saradnje i partnerstava između gradova: Novi Sad i Sombor i opština: Apatin, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Kula, Odžaci.

Izvor:soapatin.org


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar