Dačić:\'Stabilna i jaka ekonomija primarni cilj\'
30.11.-0001.

U subotu 21. decembra u Apatinu je položen kamen temeljac za fabriku tekstila Flash SRB, koja će se nalaziti na području Robnotrasnportnog centra gde će biti formirana i slobodna carinska zona.

Svečanost je uveličao predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, a pored njega polaganju kamena temeljca prisustvovali su i predsednik apatinske opštine dr Živorad Smiljanić, Roberto Viti, suvlasnik firme Flash SRB i direktor ove firme, ostali suvlasnici firme Andrea dela Vedova, Marko de Bernardi i Luka Bjanko, kao i mnogobrojni meštani  apatinske opštine.

\"\"

Premijer Ivica Dačić izjavio je da je borba za svaki privredni objekat osnovna bitka koja se vodi u Srbiji, kao i da mi nemamo preči zadatak od toga da ekonomiju stavimo na prvo mesto.

- Svaki politički cilj može na kraju da propadne ako u ekonomiji nemamo veliku stabilnost i ukoliko imamo velike socijalne probleme. Veliki broj mladih nije zaposleno a pored štednje treba da imamo i investicije i zbog toga je svako novo radno mesto veliko delo .Verujem da će do kraja iduće godine fabrika biti završena kako je rečeno i da će početi sa radom. Zajedno sa predsednikom apatinske opštine rešićemo i druge probleme koji postoje u realizaciji projekata za ovaj Robno-transportni centar, pogotovo kada je reč o luci i da je ovo samo početak privrednog razvoja ove opštine, regije i Srbije. Mi moramo napraviti značajan iskorak jer danas imamo svega 65 odsto druištvenog proizvoda koji smo ostvarivali 1989. godine. Zelimo da budemo razvijena zemlja kada udjemo u Evropsku uniju i zbog toga treba što više ovakvih investicija -  rekao je u Apatinu premijer Dačić.

\"\"

Roberto Viti, direktor firme Flash SRB, istakao je da veruje da će ova investicija ponovo vratiti tradiciju apatinskog tekstila o čemu u oni u Italiji itekako informisani.

- Mi danas govorimo o najsavremenijoj fabrici koja će osim ostalog poštovati i sve propise o zaštiti životne sredine, ipak, bez vas, budućih radnika ni najsavremenija tehnologija ne može raditi i zbog toga je neophodno da se svi zajedno angažujemo na realizaciji ovog objekta - rekao je između ostalog Viti.

Vrednost izgranje ovog projekta je 26,6 miliona evra, a u fabrici će posao dobiti oko 200 radnika.

Slike sa ove svečanosti pogledajte u našoj foto-galeriji.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar