Dan Dunava 23. juna
30.11.-0001.

Opština Apatin se uključuje i ove godine u aktivnosti povodom obeležavanja međunarodnog Dana Dunava 2012. godine u Republici Srbiji organizovanjem različitih manifestacija tokom leta.Proslava Dan Dunava 2012. u Apatinu odvijaće se u subotu 23. juna 2012. godine sa početkom u 11 časova na prostoru međunarodne marine „Apatin“, plato kod statue Nike.
Program:
11:00 Konferencija za štampu: najava dolaska nacionalnog koordinatora „Dan Dunava 2012“ iz Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, Republička Direkcija za vode iz Beograda
11: 15 Edukativneeko-radionice:
- arhivska izložba “Najveći ulovi apatinskih ribolovaca” (plato kod statue Nike)
- eko-radionica na temu potrebe čuvanja bogatstva biodiverziteta na obalama Dunava i vodenog eko-sistema (plato kod statue Nike)
- prezentovanjelokalnih tradicija vezanih za Dunav, brodogradnju i ribarstvo u Apatinu (plato kod statue Nike)
- eko-radionica na vodi Dunava “Eko svet Apatinskog priobalja” tokom plovidbe brodićem „Apatinka“ (relacija: međunarodnamarina – plaža „Plava Ruža“ - putničko pristanište - međunarodnamarina)
- prezentacija bogatstva raznovrsnostibiljnihi životinjskihvrstau zaštićenokm prirodnom dobru SRP „Gornje Podunavlje“ (plato kod statue Nike)
- susret ribolovaca sa obe strane Dunava (Srbija-Hrvatska)na sredini plovnog puta povodom spuštanja boce sa Porukom mira u vodu; događaj prate čamci ribolovačkih udruženja i brodić „Apatinka“ : nagradna plovidba za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola u školskoj 2011-2012. godini
- kreativno islikavanje površine platoa kod statue Nike, deca mlađeg i starijeg uzrasta.

Ovogodišnje manifestacije na teritoriji opštineApatin koordinisane su od strane Udruženja “EkoRuralNet” iz Apatina u sprezi sa Šumskom upravom „Apatin“, JP „Putničko pristanište i marina APATIN“, Kulturnim centrom „Apatin“, Ribolovačkim klubom „Bucov“ i drugim partnerskim organizacijama i pojedincima.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar