Domu zdravlja u Apatinu novo sanitetsko vozilo i medicinska oprema već početkom 2017. (VIDEO)

U Apatinu je danas boravio dr Zoran Gojković pokrajinski sekretar za zdravstvo. Prilikom posete Domu zdravlja, Branka Bajić vd direktora Doma zdravlja zajedno sa Milanom Škrbićem predsednikom SO Apatin, i Dubravkom Korać zamenikom predsednika opštine upoznala je goste sa problematikom u radu ove zdravstvene ustanove kao i planovima za poboljšanje efikasnosti rada i stvaranja što kvalitetnije usluge pacijentima. U izjavi za 025info pokrajinski sekretar je najavio značajna ulaganja pokrajine u apatinsko zdravstvo i napomenuo da sledi drugi krug racionalizacije u medicinskim ustanovama pri čemu će se ići na smanjenje broja nemedicinskih radnika.

"Opština apatin ima 28000 stanovnika i Dom zdravlja u koji godinama nisu ulagana praktično nikakva sredstva. Pored toga, opština ima i četiri zdravstvene ustanove u selima. U obilasku svih tih lokacija došao sam do jednog poražavajućeg saznanja. Naime u razgovoru sa svojim sagovornicima saznao sam da nijedan direktor Doma zdravlja u prethodnih 20 godina nije posećivao ove ustanove u selima apatinske opštine. To samo govori u prilog tome kako su se prethodne administracije odnosile prema nečemu što je najsvetije a to je zdravlje stanovnika." - saopštio je dr Gojković i istakao da su dogovorene smernice na koji način će pokrajinska Vlada i pokrajinski sekretarijat za zdravstvo pomoći opštini Apatin i Domu zdravlja u Apatinu.

"U Apatinu sam video vredno, radno i ambiciozno novo rukovodstvo sa željom da podigne nivo zdravstvene zaštite, da se reše finansijski problemi a red je da se građanima opštine Apatin kaže da je apotekarska ustanova zajedno sa Domom zdravlja dužna oko 60 miliona dinara. Takođe, tu su i kadrovski problemi, problemi su i neadekvatni toaleti, međutim prisutna je spremnost da se sve ove poteškoće reše u što kraćem vremenskom periodu." - kaže Gojković.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo je dodao i da se ulazi u ozbiljnu rekonstrukciju zdravstvene jedinice u Kupusini, gde je zgrada ambulante u katastrofalnom stanju, a za ovaj projekat će se obezbediti oko 2 miliona dinara.


Branka Bajić, vd direktor Doma zdravlja je u radnom delu sastanka istakla kao prioritet nabavku saniteta i ugradnju lifta u Domu zdravlja, a tokom razgovora je navela sve do sada sprovedene aktivnosti pri čemu je akcenat stavljen na fokusiranje poboljšanja rada i uslova u zdravstvenim ustanovama u selima apatinske opštine.

"Zahvalni smo dr Gojkoviću na poseti, obišao je zajedno sa nama sva odeljenja u Domu Zdravlja i porazgovarao sa zaposlenima. Takođe, pokrajinskom sekretaru smo predstavili tekuće probleme Doma zdravlja. On je obećao da će Dom zdravlja u Apatinu već početkom naredne godine dobiti novo sanitetsko vozilo kao i prateću opremu koja je neophodna za funkcionisanje službi, poput EKG i ultrazvučnih aparata, a očekujemo i da veoma brzo uđemo u veoma ozbiljne procese u vidu digitalizacije mamografa i rendgena. Moram da napomenem i da je velika stvar ne samo za Sombor već i za ceo Zapadnobački okrug dobijanje angio sale u bolnici dr Radivoj Simonović." - rekla je Branka Bajić.


Tokom ove radne posete predsednik apatinske opštine Radivoj Sekulić je priredio prijem za predstavnike pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i upoznao ga o situaciji u našoj opštini, a radni dan u našem gradu dr Gojković je sa svojim saradnicima završio posetom banji Junaković.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar