Dr Ranko Rajović, osnivač MENSE, održao predavanje u Apatinu

U velikoj sali Opštinskog kulturnog centra Apatin održano je predavanje na temu ,,Zašto sve više dece ne voli da uči i kako im pomoći''.


Dr Ranko Rajović, jedan od najcenjenijih predavača na temu zdravog mentalnog razvoja deteta, gostovao je u našem gradu. Sala Doma kulture u Apatinu bila je premala da primi sve koji su želeli čuti ovog fantastičnog predavača.


Dr Ranko Rajović lekar je specijalista, osnivač MENSE Jugoslavije (danas Srbije) i odseka za darovite (Nikola Tesla centar). Član je Borda direktora svetske MENSE i predsednik Komiteta svetske MENSE za darovitu decu.


Organizator predavanja u Apatinu bila je OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' i zahvaljujući Nadi Zdravković, direktorki ove ustanove, dr Rajović je došao u naš grad iako on sam više ne radi predavanja tog tipa, već ih je prepustio svojim saradnicima.


NTC sistem učenja je specijalizovani program za edukaciju dece, roditelja, vaspitača i učitelja, koji usvojeno znanje i veštine mogu da primene u svakodnevnim aktivnostima u radu sa decom. Edukacija vaspitača, nastavnika i roditelja vrši se na seminarima, predavanjima i radionicama.
Određene ustanove poseduju NTC licencu za rad. Licenca potvrđuje da je osoblje obučeno i da sprovodi NTC Program u svakodnevnom radu sa decom.
NTC program se sprovodi u 17 država Evrope. Akreditovan je odukom Ministarstva za obrazovanje u 7 država (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Češka, Crna Gora, Makedonija i BiH), a primenjuje se u još 10 država uz saradnju obrazovnih institucija (Italija, Grčka, Švedska, Island, Mađarska, Rumunija, Bugarska, Švajcarska, Slovačka i Poljska).
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar