dr Živorad Smiljanić razgovarao sa ambasadorom Izraela
30.11.-0001.

Potencijali Grada Sombora predstavljeni Nj.E. ambasadoru Izraela Josefu Leviju, prilikom njegove jučerašnje posete. Nj.E. Zapadnobačkom upravnom okrugu. Na sastanku koji je organizovao načelnik ZBO mr Dušan Jović, predstavljeni i potencijali opština: Kula, Apatin i Odžaci

Nj.E. Ambasador Izraeala Josef Levi, boravio je u poseti Zapadnobačkom upravnom okrugu.

Mr Dušan Jović, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga (ZBO) tim povodom i sa namerom privlačenja potencijalnih investitora iz Izreaela, organizovao je sastanak Nj.E. sa prestavnicima lokalnih samouprava Sombor, Kula, Odžaci i Apatin.

Milan Rakas, pomoćnik gradonačelnika Sombora za ekonomsku oblast, Miloš Pejčić, predsednik Skupštine Opšine Odžaci, Živorad Smiljanić, predsednik Opštine Apatin i Velibor Milojičić, zamenik predsednika Opštine Kula, govorili su o privrednim, kulturnim i turističkim potencijalima lokalnih samouprava.

Nj.E. ambasador Levi, izrazio je zadovoljstvo prijemom u ZBO i Somboru i konstatovao da Okrug ima mnogo neiskorišćenih potencijala, te da „lokalne samouprave imaju ključ koji otvara vrata saradnje sa privredom, odnosno privatnim preduzetnicima“.

Nj.E. Levi je kazao da je 30-ak izraelskih kompanija investiciono prisutno u Srbiji, su zainteresovani za ulaganja u tzv. pametnu poljoprivredu i napredne tehnologije. Ambazador Izraela, pozvao je lokalne samouprave da podnose projekte ekonomskoj službi Ambasade Izraela jer je to najbrži i najjednostavniji način ostvarenja pojedinih investicionih poduhvata.

Sastanku je prisustvovao i Saša Cvejin, predsednik somborske Jevrejske opštine.

Nj.E. ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi, tokom boravka u Somboru posetio je Narodno pozorište Sombor i Galeriju „Milan Konjović“


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar