Druga nagrada za Apatinku Marinu Gajčin na Republičkom takmičenju iz matematike

Marina Gajčin, učenica gimnazije ,,Nikola Tesla'' iz Apatina, osvojila je visoku drugu nagradu na Republičkom takmičenju iz matematike. Takmičenje je održano u subotu, 16. marta, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, a na njemu je učestvovalo preko 350 učenika.

Marina Gajčin plasirala se sa Okružnog takmičenja u Somboru na Republičko, a u Novom Sadu je proteklog vikenda odmeravala znanje sa 60 maturanata. 
 
 
Kako saznajemo od Milana Dražića, direktora gimnazije ,,Nikola Tesla'' iz Apatina, ovaj uspeh Gajčinove izuzetan je uspeh i za samu školu, jer su visoki plasmani na državnom nivou iz matematike uglavnom rezervisani za velike škole prirodno-matematičkog smera. 
 
 
Marinin mentor, ujedno i razredni starešina, profesor matematike, Sandra Popović, za svoju učenicu ima samo reči hvale.
 
 
- Sa zvaničnim pripremama počeli smo u septembru mesecu, na početku školske godine. Međutim, Marina se zapravo priprema još od prvog razreda gimnazije. Kontinuitet njenog rada krunisan je ovim visokim priznanjem, jer se na takmičenju dobijaju zadaci, izuzev iz četvrte, i iz gradiva od pretodne tri godine, rekla je za 025info web portal Popovićeva i istakla da je Marina izuzetno vredna, inteligentna i skromna devojka.
 
Marina Gajčin za naš portal ističe da su ove godine zadaci bili izuzetno teški i da je prezadovoljna što je ostvarila ovako značajan uspeh.
 
- Moram priznati da najveću zahvalnost dugujem svojoj razrednoj, profesorki Sandri Popović, bez koje ne bih mogla postići ovako značajan rezultat. Plan mi je da nakon gimnazije upišem Prirodno-matematički fakultet, a druga nagrada koju sam osvojila u subotu omogućava mi maksimalan broj poena, čime sam oslobođena prijemnog ispita, otkrila nam je ova talentovana Apatinka.
 
Marini upućujemo iskrene čestitke i želimo joj puno uspeha u daljem školovanju.
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar