Drugi dan prigrevačkih Majskih svečanosti (FOTO)

Nakon sjajnog prvog dana i otvaranja Majskih svečanosti u Prigrevici, subotnje jutro pretilo je da pokvari program zbog kiše i nešto lošijeg vremena, ali su se organizatori i svi prisutni svojski potrudili da vreme ne utiče na sjajno raspoloženje i već unapred zakazan program manifestacije.

Ispred OŠ Mladost u Prigrevici održano je takmičenje u vožnji spretnosti bicikla za decu do 10 godina i takmičenje u vožnji spretnosti, motociklom i mopedom. Čedomir Njegomir iz Udruženja ljubitelja motora Prigrevica je za 025info izjavio da su deca danas imala priliku da uživaju te da su svi koji su učestvovali pobednici.


FOTOGRAFIJE SA TAKMIČENJA SPRETNOSTI U VOŽNJI BICIKLA

Takođe, održana je i četvrta po redu izložba oldtajmera i mopeda, a kako je za 025info rekao organizator Predrag Pokrajac, ova izložba je privukla veliki broj oldajmer klubova i moto udruženja iz okruženja.

FOTOGRAFIJE OLDTAJMERA

I pored lošeg vremena odziv je bio velik, a specijalni gost bio je Tibor Kovač, najstariji učesnik manifestacije, član Oldajmer kluba Subotica. Od gospodina Kovača saznali smo da je rođen davne 1928. godine, da je prvi motor vozio kao četrnaestogodišnjak (1942. godine), a u prvoj trci učestvovao četiri godine kasnije (1946. godine).

Organizatori su istakli da će tradicija biti nastavljena i naredne godine, i dodali da je najstariji motor na ovoj izložbi Đilera proizvedena 1934., a automobil Mercedes 170 DS iz 1954. godine.

U klubu Rajko Čule otvorena je izložba slika Milana Čanka i Dušana Vanjeka i trofejnog oružja Nedeljka Ćupovića.

FOTOGRAFIJE IZLOŽBENE POSTAVKE

U hali OŠ Mladost Prigrevica na programu je odbojkaški turnir za pionirke na kojem pored domaćina OK Boom Volley učestvuju još i AS Čonoplja, OK Apatin i ŽOK Mladost Bački Petrovac.


FOTOGRAFIJE SA ODBOJKAŠKOG TURNIRA

Program do kraja današnjeg dana:

17.00h - defile motora i automobila kroz Prigrevicu
19.00h - u Spomen biblioteci, književni program: Sećamo se i naših dragih gostiju – recitatorska družina Među nama iz Novog Sada
21.00h - rok grupa Anestezija
22.00h - grupa Doli bel
23.00h - rok grupa Osvajači


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar