Duško Dugouško sedamdesetogodišnjak
30.11.-0001.
Duško Dugouško ili Bugs Bunny je izmišljeni crtani zec koji se pojavljuje u crtanom serijalu Loony Tuns (u prevodu luckaste pesmice) kompanije Warner Bros.
Danas jedan od najslavnijih izmišljenih junaka na svetu, 29. jula 2010. godine je napunio tačno 70 godina. Rođen je u Bruklinu, Njujork  četrdesete godine prošlog veka. Izmislili su ga Ben Hardaway, Tex Avery i Chuck Jones. Prvi put se pojavio 30. aprila 1938. u filmu Porky's Hare Hunt, ali se tek u A Wild Hare iz 1940. pojavljuje kao figura koju danas poznajemo, a u istom filmu je po prvi put izvirio iz rupe i upitao "Šefe, koji ti je vrag?" (What's up Doc?).
U sinhronizovnim crtanim filmovima na srpskom jeziku, glas ovom poznatom zecu dao je Nikola Simić. Danas na domaćim TV stanicama retko možemo da pogledamo crtani film sa ovim junakom jer je većina originala izgorela u zgradi RTS-a prilikom bombardovanja 1999. godine.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar