E 75 kroz Zapadnobački okrug
20.11.2001.

Skupština Srbije, prihvatiće ujedinjeni somborski amandman na izmenu Prostornog plana Republike Srbije, kojim se predviđa ucrtavanje državnog puta prve kategorije, veze autoputa E75 sa mađarskim delom južnog autoputa - objavljeno je u odvojenim saopštenjima DHSS-a i SPO.
Inicijativa je potekla iz redova somborskog ogranka Demohrišćanske stranke Srbije, prihvaćena je od strane predsednika DHSS-a Vladana Batića i naših poslanika Zlate Đerić (NS) i Žike Gojkovića (SPO), da bi zajednički predlog izmena „overili” predsednici opština Kula, Vrbas i somborski gradonačelnik. - Još pre otpočinjanja rasprave o dokumentu zvanični predlog za izmenu Prostornog plana, Agenciji je uputio dipl. ing. saobraćaja Nemanja Živadinović, član Opštinskog odbora DHSS. Već tada smo pozvali sve političke snage da se zajednički založe za realizaciju,
- Ovim Amandmanom u predloženom zakonu o prostornom planu Republike Srbije dodaje se nova alineja koja glasi: Rekonstrukcija i izgradnja deonice državnog puta I reda Vrbas - Kula - Sombor - državna granica Bački Breg (veza X koridor VII) sa vezom na planirani južni autoput kroz Mađarsku  SPO navodi da je narodni poslanik Gojković tokom skupštinske rasprave ukazao da se ovim putem obezbeđuje poboljšanje ovdašnjih saobraćajnih prilika, putni pravac se skraćuje za više od 100 km, ubrzava promet robe i sam saobraćaj izmešta van naseljenih mesta.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar