Ernst Jeger ponovo darivao najmlađe Prigrevčane

Ernst Jeger, rođen 1929. godine u Prigrevici, godinama unazad ne zaboravlja na svoje rodno selo. Ovaj humani gospodin iz Nemačke svake godine nešto donira najmlađim Prigrevčanima, a takođe i školi u ovom selu, Mesnoj zajednici i sportskim klubovima.

Iz Prigrevice je, zajedno sa svojom majkom, otišao u Nemačku 1944. godine, a za 025info otkriva da je ideja za pomoć Prigrevčanima potekla od njegove pokojne žene. Ovoga puta, došao je na svega 6 dana i prvo što je uradio bila je poseta objektu PU ,,Pčelica'' u Prigrevici gde je decu darivao sa 66 slatkih paketa, a što je upravo broj mališana koja pohađaju ovaj vrtić.


 

- Preko 10 godina dolazim ovde u vrtić u Prigrevici i darivam ih, ne samo slatkišima, već i drugim stvarima korisnim za ovu ustanovu. Ovde sam proveo detinjstvo i uvek rado dolazim. Ideja za pomoć deci koja žive u mom rodnom selu potekla je od moje žene, a koja pre toga nikad nije čak ni bila u Prigrevici. Poslednje 4 godine dolazim ovde sam, pošto mi je supruga umrla, ali rado dolazim i tako će biti i ubuduće, rekao je Jeger.


Ovom lepom događaju prisustvovala je direktorka PU ,,Pčelica'', Biljana Mandić, vaspitači ove ustanove i naravno deca. Domaćinski, kako to red nalaže, za gosta su priredili kratak program i posluženje.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar