Godišnjica ORVS Opštine Apatin - Prigrevica
30.11.-0001.

Organizacija rezervnih vojnih starešina opštine Apatin, podružnica Prigrevica, održala je Svečanu sednicu povodom godišnjice formiranja podružnice.

Na početku programa u restoranu "Kod Pule", minutom ćutanja, odata je pošta preminulim i poginulim članovima, a potom se obratio predsednik Organizacije rezervnih vojnih starešina opštine Apatin, pukovnik u penziji Željko Obradović, koji je govorio o zadacima organizacije, radu i rezultatima u prethodnoj godini, kao i planovima za narednu godinu.

On se posebno osvrnuo na potrebu omasovljenja članstva, podvukavši da je organizacija otvorena za prijem svih dobronamernih ljudi, prevashodno mladih, koji će doprineti budućem i još uspešnijem radu.

- Oni ne moraju nositi čin i sloviti za rezervne starešine. Dovoljno je da prihvate Statut Organizacije rezervnih vojnih starešina i doprinesu njenom budućem radu - istakao je, između ostalog, Obradović.

Nakon pozdravne reči i izlaganja dosadašnjeg predsednika podružnice, kapetana Mirka Dabića, koji je podneo ostavku na tu funkciju iz ličnih razloga, usledio je izbor novog predsednika.

U prisustvu predstavnika sonćanske i kupusinke podružnice, SUBNOR-a opštine Apatin, Spomen biblioteke, Zavičajnog udruženja Banijaca i Ličana "Rajko Čule", sekretara prigrevačke Mesne zajednice i brojnih članova, za novog predsednika jednoglasno je izabran Vlado Vekić, potpukovnik u penziji, koji se zahvalio na ukazanom poverenju i obratio prigodnim rečima.

Potom je usledilo uručivanje jubilarnih priznanja pojedincima i kolektivima, odnosno organizacijama, ali i podela članskih knjižica novoprimljenim članovima.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar