Humanitarni duh učenika proširio se na ceo grad
30.11.-0001.

Humanitarna akcija koju su pokrenuli učenici 4-7 razreda iz Apatina za svoje drugare, ovih dana naišla je na podršku mnogih institucija u našoj opštini koje su odlučile da se priključe.

"Čep za hendikep" podržale su sve osnovne škole na području opštine, ali i udruženja, preduzeća, ustanove, restorani, kafići i mnogi privredni objekti. Odlučeno je da će akcija trajati sve do 15. juna 2014. godine.

Cilj je da se sakupljanjem plastičnih čepova sa pet-ambalaža i njihovom daljom distribucijom obezbedi novac za nabavku ortopedskih pomagala namenjenih osobama sa invaliditetom iz Društva za cerebralnu i dečiju paralizu opštine Apatin.

Učenici su nedavno posetili Dnevni boravak Centra za socijalni rad, gde su se družili sa članovima Udruženja građana "Breza" i Društva za cerebralnu i dečiju paralizu. Od prvog dobijenog novca, kako kažu mali pokretači akcije, žele da kupe sportska kolica Damiru Silađevu iz Sonte.

Ovoj akciji mogu da se priključe svi sugrađani, osim boljeg osećaja što ste omogućili nekome da ima ima lepši život, imaćete i čistije dvorište.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar