Izraelci ulažu u Sombor ?
20.03.2013.

U četvrtak, 14. marta u posetu Somboru, odnosno Zapadnobačkom okrugu, stiže ambasador Izraela, Josef Levi.

Teme razgovora sa načelnikom Zapadnobačkog okruga biće poljoprivreda, kao i mogućnosti ulaganja u privredu Sombora i regiona. Izraelski ambasador obići će i somborske institucije kulture. Izrael je prošle godine, prema istraživanju Svetske banke i UNESCO-a, bila zemlja koja najviše ulaže u istraživanje i razvoj. Izrael je do 2012. godine uložio oko milijardu dolara u Srbiju, a zapadnobačka privreda je svakako žedna svežeg kapitala.

- Smatram da je izuzetno važno u Sombor i ceo Zapadnobački okrug dovoditi uticajne ljude, kao što je ambasador Izraela i predočiti im i ponuditi sve ono čime raspolažemo. Moramo sami da radimo na tome da nam bude bolje, a ne čekati da nam rešenje naših problema donese neko drugi. Zato ću se u narednom periodu truditi da sa ove pozicije ukazujem na naše potencijale domaćim i stranim investitorima i svim onima koji mogu da nam pomognu, ali, istovremeno, i da utičem na lokalne samouprave da učine ono što je do njih. Mi moramo da postanemo konkurentni i poželjni za ulaganja i da konačno povedemo ovaj region napred. Poseta ambasadora Izraela je prva u nizu aktivnosti u tom pravcu - izjavio je načelnik Zapadnobačkog okruga Dušan Jović a prenosi portal SOinfo.org.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar