Kod Apatina održan ispit urođenih osobina nemačkih lovnih terijera (FOTO)

Prvi pravi prolećni vikend je u Apatinu okupio ljubitelje i uzgajivače pasa na ocenjivačkom ispitu urođenih osobina za nemačke lovne terijere i oštrodlake jazavičare.

Organizator, Kinološko društvo Panonija u saradnji sa Lovačkim društvom Fazan je u popularnom sastajalištu lovaca, izletištu Kurjačica okupio takmičare iz Šapca, Vrbasa, Novog Sada, Jevremovca, Begeča, Dublje, Prigrevice i Apatina.

Nakon rada na terenima LD Fazan obavljeno je ocenjivanje i proglašenje najboljih koji su osvojili pobedničke pehare. U konkurenciji nemačkih lovnih terijera pobedio je Mali Astor vlasnika Nikole Miškovića iz Jevremovca. Drugo mesto je osvojio Džigoko Kan Mikice Markovića iz Vrbasa, a treće Adis, vlasnika Adama Tadića iz Prigrevice. U konkurenciji oštrodlakih jazavičara pehar je osvojio Vid, Miloša Lukića iz Novog Sada.

Kad su nakon proglašenja najboljih psi takmičari prilegli u debelu hladovinu da se odmore, njihovi vlasnici su nastavili druženje uz tradicionalni lovački gulaš proverenog majstora Roberta Hama.

Razmenjena su iskustva i već isplanirane nove aktivnosti, jer terijeri nikad ne miruju.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar