Koncert Šabana Šaulića oborio sve rekorde posećenosti na Apatinskim ribarskim večerima

Prošao je i poslednji dan 53. Apatinskih ribarskih večeri. Kao i prethodnik dana, počelo je u znaku ribe i Dunava.
Kod čarde ,,Zlatna kruna'' održano je takmičenje u ribolovu soma bućkom, ,,Zlatna bućka'', Apatin 2016. Važno je napomenuti da je organizator ovo takmičenje ponovo vratio kao deo Ribarskih večeri, a nakon pauze od 7 godina, što je izazvalo odobravanje većine. Takmičilo se u ekipama, a plasman je sledeći:


1. Milorad Mihić i Marko Radaković
2. Nenad Balać i Dmitar Štulić
3. Nebojša Bokan i Vladimir Kovačić


Na Dunavcu kod restorana Plava ruža održan je plivački maraton. Učesnici su, osim iz Vojvodine i Srbije, došli i iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske itd, a takmičili su se u 12 kategorija. Prvo mesto u apsolutnoj kategoriji kod muškaraca osvojio je Aleksa Duduković iz Sombora, a kod žena Laura Vaš iz Segedina u Mađarskoj.


 

Trg Nikole Tesle od 19 sati već je bio pun dece, jer je tad startovalo takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša Juniori, a pre nego što su ga odneli žiriju na ocenjivanje, na glavnoj bini je već počela predstava za decu ,,Priča o Biberčetu'', u izvođenju Subotičkog dečjeg pozorišta. Okupljeni mališani, kao najiskrenija i najbolja publika, uživali su u ovoj predstavi, učestvujući u njoj zajedno za glumicom  i lutkama.


 

Nakon predstave za naše najmlađe, publiku koja je već počela da se okuplja u velikom broju, zabavljao je Ćuta band.


 

U međuvremenu su proglašeni i najbolji u kuvanju ribljeg paprikaša,a kada su juniori u pitanju.
Prvo mesto i zlatni kotlić osvojio je Strahinja Bašić, srebro je odnela devojčica po imenu Marijana Vilotić, a bronzani kotlić otišao je u ruke Igora Cvetićanina. Nagrade su im uručili Nika Petrović, zamenik predsednika SO Apatin i Marko Đumić, sekretar SO Apatin.


 

Velika završnica ovih 53. Apatinskih ribarskih večeri bio je dugoočekivani koncert Šabana Šaulića. Trg Nikole Tesle bio je premali za sve one koji su želeli da gledaju i slušaju ovog kralja narodne muzike. Procenjuje se da su oboreni svi rekordi posećenosti Apatinskim ribarskim večerima upravo na nastupu Šabana Šaulića. Organizator je napravio odličan potez dovevši ovog pevača i time osigurao veličanstvenu završnicu Apatinskih ribarskih večeri, a o čemu će se svakako još dugo pričati.




Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar