Krajiško veče - sloga i humanost iznad svega

Prvo Krajiško veče u organizaciji Udruženja srpskih domaćina iz Apatina okupilo je u restoranu kuglane "Elkop'' veliki broj posetilaca, čiji je cilj bio da proslave zajedništvo. 

Sala je bila popunjena do poslednjeg mesta. Bilo je Banijaca, Bosanaca, Kordunaša, Ličana, kao i njihovih gostiju. Uz bogat muzičko zabavni program veselilo se do kasnih večernjih sati. Jeli su se uštipci sa basom, jagnjetina, prasetina. A i popilo se.

Druženje su otvorili Radivoje Sekulić, predsednik Udruženja srpskih domaćina. Organizator je pokazao i veliku humanost tako što je odlučio da višak sredstava koji je obezbedio od sponzora prosledi ugroženima u poplavljenim područjima. Za istu svrhu postavljena je i kutija gde je svako mogao priložiti novac.

Okupljenima se obratio i Milan Đurica, republički narodni poslanik i predsednik Udruženja raseljenih i prognanih "Korjeni'' iz Beograda, koji je iskazao zadovoljstvo što je posetio Apatin. Predstavili su se i Rajko Vukanac i Branislav Šušnjar, iz istoimene grupe.

U muzičkom delu programa nastupila je grupa "Korjeni'', Milorad Gagić, Borislav Zorić Ličanin, Miloš Trninić, solista grupe ,"Drvar'', Miki Maksimović, Boro Drljača, a kao gost iznenađenja pojavio se Milan Malbaša, komičar, koji je uspeo da izmami mnoge osmehe na lica prisutnih. 

Atmosfera je bila više nego dobra, igralo se i pevalo bez prestanka, a organizator se nada da će Krajiško veče prerasti u tradiciju. 

Organizaciju su takođe pomogli i zavičajno udruženje Ličana ,"Nikola Tesla'', udruženje Srba poreklom iz BiH "Petar Kočić'' i udruženje "Ognjište''  iz Prigrevice. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar