Krojački pogon u Prigrevici pod vodom
30.11.-0001.

Krojački pogon „Stil 3“ u Prigrevici, otvoren pre tri meseca, ne radi čim padne kiša jer mesna zajednica ne čisti seosku kanalizaciju, pa se voda sliva u prostor gde radnice šiju prenosi Blic.

- Podneo sam zahtev da se reši problem kanalizacije u centru sela, u Ulici Vuka Karadžića, ali još nema odgovora - kaže vlasnik pogona Bogdan Matić Ćuta. On kaže kako je smatrao da će, zapošljavajući 20 radnika u mestu sa 4.000 stanovnika, gde ima samo nekoliko privatnih firmi, dobiti dobre uslove za poslovanje.

- Za tri meseca, rukovodioci mesne zajednice nisu se udostojili da obiđu teren i preduzmu mere kako bi se seoska kanalizacija očistila i time obezbedio normalan prostor za rad u šivaoni - kaže Matić.
 
Krojačice iz ove firme svakog jutra gledaju u nebo jer, ako padne kiša, ne mogu sedeti za mašinama zbog vode koja se sliva u prostoriju.
 
- Više godina sam bila bez posla. Prihvatam da radim sve što mi ponude. Sada su za mene najgori dani kada pada kiša jer voda dolazi iz kanalizacije do naših mašina i bude do članaka - kaže radnica Mirjana Nojkić.
 

Kako prenosi ovaj list, u ulici Vuka Karadžića u Prigrevici i drugi preduzetnici imaju ovaj problem, ali ga ne prijavljuju, plašeći se da će navaliti razne inspekcije.
 
- Sada se bojim najavljenih partnera iz Engleske, šta će pomisliti kada dođu u moju rodnu Prigrevicu i vide uslove rada za koje je jedini krivac mesna zajednica. U MZ ne brinu o 20 zaposlenih žitelja, već samo o tome koliko i gde će se rasporediti novac iz kase mesnog samodoprinosa od tri odsto - kaže Matić dok pokazuje prostor koji zbog vlage liči na pogone od pre dva veka. On podseća da su političarima u opštini Apatin puna usta novog zapošljavanja.
 
- Kod mene niko nije došao i pitao mogu li da pomognu. Naprotiv, osnovnim komunalnim problemima neće da posvete ni minut - kaže Matić. Na sedam poziva upućenih sekretaru mesne zajednice, niko novinarima Blica, osim službenika, nije odgovarao. Svaki put je odgovor bio da sekretar nije trenutno slobodan jer ima poslovne partnere.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar