Lički biser iz Prigrevice: Uroš Kalinić po drugi put prvi u Dopisnoj matematičkoj školi Srbije

Uroš Kalinić, učenik Osnovne škole ,,Mladost'' iz Prigrevice po drugi put je osvojio prvo mesto u Dopisnoj matematičkoj školi Srbije. Zlatno odličje prvi put je doneo u svoje selo u petom razredu osnovne škole, zatim bio drugi u šestom, da bi naposletku, u sedmom razredu, ponovo bio najbolji.


Na Opštinskom takmičenju u Apatinu pet puta je bio prvi. Dar i ljubav prema matematici, kako saznajemo, kod Uroša je nasledna. Njegov ujak je doktor matematike, ali za Uroša to nije kraj njegovih talenata.

Ovaj mladi Prigrevčanin izuzetno je svestran učenik. Odličan je atletičar, trenira aikido, a takođe neguje i duh tradicije, čuvajući korene iz Like, kroz takmičenje ,,Pod istim nebom našeg doma''.

Prema rečima Snežane Nišević, njegove nekadašnje učiteljice, čak su pronašli podatak da Uroš u svom porodičnom stablu ima dalje srodstvo sa Nikolom Teslom. Niševićeva ističe da je izuzetno ponosna na Kalinića, kao i na svu ostalu decu iz Prigrevice.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar