Miro Nerlović: nismo se udostojili da rešimo problem u Romskom naselju

Danas je održana poslednja 33. sednica Skupštine Opštine Apatin u ovom sazivu, na kojoj su usvojene sve tačke dnevnog reda.

Zanimljiva diskusija odvila se u vezi sa lokalnim akcionim planom za poboljšanje položaja Roma. Miro Nerlović je predložio da se usvoji novi petogodišnji plan, a odbornik Milan Dražić imao je primedbu. Rekao je da je dokument zasnovan na broju od 3000 Roma u Apatinu, dok prema podacima Republičkog zavoda za statistiku postoji manje od 1000 Roma i oko 1200 Rumuna u Romskom naselju.

Nerlović je rekao i da Opština nije iskoristila sredstva da bi poboljšala uslove stanovanja u ovom naselju. 

 

Biljana Mandić, direktorica predškolske ustanove "Pčelica" istakla je neke od izmena i dopuna statuta. Tako će se dosadašnjem sastavu od 15 članova saveta roditelja, predložiti još njih od četiri do šest, u zavisnosti od broja vapitnih grupa. Savet će činiti i predstavnik roditelja dece ometene u razvoju, kao i roditelja iz Romskog naselja, Svilojeva, Kupusine i Sonte, koji će biti predstavnici nacionalnih manjina i etničkih grupa. Izmene su doneze i u vezi sa individualnim obrazovnim planom, koji je namenjen deci ometenoj u razvoju i darovitoj deci. Uređuje se i pitanje imenovanja direktora i njegovog mandata, a uvodi se i termin medicinska sestra - vaspitač. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar