Mirović svečano otvorio pogon kompanije Insert u Apatinu

Predsednik Vlade AP Vojvodine, Igor Mirović, otvorio je u Apatinu novi industrijski pogon domaće kompanije za proizvodnju obuće „Insert“, u koji će biti uloženo milion evra. U njemu je već preko 60 radnika, a u planu je da se početkom 2018. u ovom pogonu otvori još oko 100 novih radnih mesta.

Mirović je rekao da je otvaranje novih pogona kao što je ovaj u Apatinu prava slika Vojvodine koja se razvija, da ponovo postane vodeća u Srbiji. On je ukazao na to da će pogon u Apatinu omogućiti i da Zapadnobački okrug, čiji su ekonomski pokazatelji slabiji u poređenju sa drugim okruzima u Vojvodini, imati bolju i zdraviju ekonomiju.

Predsednik Pokrajinske vlade je posebno istakao činjenicu da je „Insert“ domaća kompanija, te da je važno da naši investitori imaju odgovarajuću podršku u surovoj konkurenciji sa onima iz inostranstva.



- Moramo voditi više računa o našim investitorima, jer će oni svoj kapital i zaradu investirati u našu sredinu i zaposliti još ljudi, kazao je Mirović i podsetio da je Pokrajinska vlada formirala Razvojni fond Vojvodine koji u ovoj godini sa 350 miliona dinara bespovratno subvencioniše otvaranje novih kompanija.

Osvrnuvši se na pozitivne ekonomske pokazatelje o rastu industrijske proizvodnje i izvoza iz AP Vojvodine, posebno na to da je smanjen broj nezaposlenih za više od 22.000 ljudi, Mirović je rekao da je sada pred nama borba da se poveća nivo primanja zaposlenih.

- Računamo da će naredne godine rast zarada u javnom sektoru povećati ukupan nivo zarada. Istovremeno, računamo i da će mnoge nove kompanije koje tek treba da realizuju svoje poslove u više od 11 industrijskih zona u Vojvodini, među kojima su i one u Odžacima, Kuli, Somboru, povećati tražnju za zaposlenima, te da će to dovesti i do postepenog povećanja zarada u privatnom sektoru, rekao je predsednik Pokrajinske vlade.


Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin, rekao da ovakav pogon u Apatinu nije otvoren u poslednjih 20 godina i da je ovo samo početak velike borbe za nova radna mesta u Apatinu.

-Poslednjih dvadeset godina u našem gradu ovakav pogon nije otvoren. Nije otvoren ovako brzo, od prvih kontakata, do danas, do početka rada ovog pogona prošlo je nešto više od mesec dana. Mislim da to ovakvom brzinom i efikasnošću niko u Srbiji nije uradio. Imam pravo da se pohvalim sa tim, ali i da se zahvalim Pokrajinskoj vladi na čelu sa Igorom Mirovićem, kompaniji ,,Insert'', gospodinu Žarku Kojiću. Za kratko vreme smo uspeli da počnemo sa radom ovog pogona, a danas ga svečano otvaramo, a do proleća će biti čak 170 zaposlenih. Ovo nije urađeno nigde kao u Apatinu i još jednom se zahvaljujem svima koji su učinili da se omogući ova svečanost otvaranja. Još jednom zahvaljujem kompaniji ,,Insert'' i želim im reći da smo im u svako doba na raspolaganju, a isto važi i za sve druge potencijalne investitire, rekao je Škrbić.


Borislav Trninić, direktor proizvodnje u ,,Insert''-ovom pogonu iz Rume, upoznao je prisutne sa istorijatom kompanije i zahvalio Vladi APV i lokalnoj samoupravi na podršci.


- Kompanija ,,Insert'' postoji od 2004. godine. Počeli smo sa svega 20 radnika, a danas smo ozbiljna kompanija koja posluje na 6.000 kvadrata u Rumi i ima preko 350 zaposlenih. Uspešno poslovanje naše firme želimo da nastavimo i u Apatinu, zaposlili smo više od 60 ljudi a imamo plan da taj broj sledeće godine uvećamo na 170. Imali smo veliku podršku lokalne samouprave i Pokrajinske vlade i zato još jednom zahvaljujem gospodinu Miroviću i gospodinu Šrbiću što su prepoznali naše napore i nadamo se da ćemo opravdati njihovo poverenje, kao i poverenje zaposlenih koji su započeli saradnju sa nama i da ćemo svojim poslovanjem doprineti razvoju ovog dela Srbije, istakao je Trninić.



 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar