Mladi šaran plovi dunavskim vodama
20.11.2013.

Javno vodoprivredno preduzeće (JVP) "Vode Vojvodine" saopštilo je da je prema godišnjem planu poribljavanja uneto 17.600 kilograma šarana na 29 lokacija u Vojvodini.

Tokom protekle sedmice poribljavanje je urađeno u hidrosistemu Dunav-Tisa-Dunav i to na delu reke Dunav, vodotoku Jegrička, Čonopljanskom jezeru i drugim vodotokovima, prenosi RTV.

Uz pomoć lokalnih udruženja rekreativnih i sportskih ribolovaca, kao i uz prisutne inspektore za ribarstvo nadležnog pokrajinskog sekretarijata, poribljen je i deo ribolovnog područja Srbija - Vojvodina, koje je pod ingerencijom "Vode Vojvodine".

Poribljavanje je urađeno u skladu s godišnjim planom upravljanja ribolovnim područjem.

Tim poribljavanjem obogaćen je riblji fond Vojvodine, te je JVP "Vode Vojvodine" pozivalo ribolovce da se pridržavaju ograničenja i pravila rekreativnog ribolova kako bi se on koristio na pravi način.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar