Muke apatinskog ratara – Kuda idu divlje svinje?
Ne malo iznenađen je bio apatinski ratar Đorđe Krec kad je juče došao u područje Kučka Kasalo s namerom da obiđe tek zasejan kukuruz na tri hektara površine. Šokirala ga je slika koju je ugledao. Uz mlad zasad kukuruza koji je zahvaljujući obilnim kišama ovih dana lepo krenuo, po celoj njivi su bile primetne rupe (na nekim mestima i pravi krateri) koje je napravilo krdo divljih svinja
 
 
Uz početnu nedoumicu otkud divlje svinje na puškomet od prvih gradskih kuća za njega je u prvom planu bilo i pitanje eventualne štete za rod kukuruza na ovoj njivi. 
 
"Sve po nama poljoprivrednicima. Ili je suša, ili nevreme, a evo sad i divlje svinje. Toliki trud i ulaganja, ali teško se izboriti sa prirodom." - rezignirano je konstatovao Krec
 
Na lice mesta su ubrzo izašli predstavnici Udruženja lovaca iz Apatina, i lovačke sekcije u Kupusini koji su procenivši štetu munjevito reagovali i organizovali lovačku patrolu kako bi se na ovom području preostale parcele sačuvale od najezde divljih svinja. 
 
 

Kako smo nezvanično uspeli da saznamo ova teritorija odgovara divljim svinjama s obzirom da se svuda okolo nalaze polja uljane repice. Čitavo krdo tu može mirno da se sakrije i odmori, pa onda kreću u štetu. U svemu ovome nameće se i jedno logično pitanje. Nedavno u Apatinu krdo jelena, sad na domak Apatina krda divljih svinja. Šta to divljač tera ka ljudima, od kojih su do sada samo bežali? 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar