Nagrada za uspešno sprovođenje inkluzije
30.11.-0001.

Na samitu Evropske unije, održanom u Budimpešti, predsedniku apatinske opštine, dr Živoradu Smiljaniću, uručena je nagrada za uspešan nivo sprovođenja mera inkluzije Roma. U okviru programa MERI konferencije, svečane ceremonije dodele nagrada opštinama i gradovima iz Evropske unije i zemljama Zapadnog Balkana koje su uspešno sprovele i sprovode mere inkluzije, prikazan je dokumentarni film o apatinskom romskom naselju.

Fim je dobio i pohvale i kritike, jer je u njemu prikazano sve ono što je naša opština ulagala u naselje koje je kompletno infrastrukturno opremljeno i predstavlja jedno od najuređenijih u Srbiji i šire.

Opština Apatin, jedina nagrađena opština iz Republike Srbije, jedna je od najuspešnijih u višegodišnjem sprovođenju inkluzije Roma.

Manifestacija je organizovana od strane Evropske komisije i Fondacije otvoreno društvo, a pod pokroviteljstvom Lasla Andora, evropskog komesara za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje. Na konferenciji je učestvovalo više od 200 učesnika iz EU i Zapadnog Balkana.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar