Nemanja Jović: Broj turista u Apatinu povećan za 21%

Na konferenciji za medije koja se održala u prostorijama Turističke organizacije Apatin, direktor ove ustanove Nemanja Jović, govorio je o aktivnostima i rezultatima istih u prethodnom periodu.

- Želja novoformiranog tima u Turističkoj organizaciji Apatin od samog starta je bila da se iskoristi što više resursa kako bi se povećao broj manifestacija, kao i da se ne izostave sadržaji na koje su naši gosti i građani navikli, kao što su Ribarske večeri, Lička olimpijada, međunarodna Tid regata i doček Pravoslavne nove godine. Ono što treba istaći je da su sve navedene manifestacije organizovane na mnogo višem nivou, uz veću masovnost, a što je najvažnije, sve se odigralo u skladu sa planiranim budžetom. Novi sadržaji koji su obeležili 2017. godinu su prva izložba „old timer“ automobila, celodnevno obeležavanje Dana Dunava sa velikim brojem novih sadržaja i Regata Reka zahvaljujući kojoj su se turisti zadržali u Apatinu nekoliko dana. Od novina bih izdvojio i Sajam rukotvorina „Sunčana jesen“, kao  i festival rok muzike „Deer & beer“ na apatinskoj plaži, rekao je Jović.

Direktor TO Apatin podsetio je da je i 2018. godina počela novim sadržajima.


- Za Badnji dan je u saradnji sa Udruženjem ljubitelja i uzgajivača konja „Ular“ i apatinskim motoristima organizovan defile koji je pratio Badnjak od Hrama do zgrade opštine, tradicionalno je obeleženo plivanje za „Časni krst“, kao i doček Pravoslavne Nove godine, koji smo organizovali na mnogo višem nivou nego do sada, a održan je i prvi preduskršnji vašar u našem gradu.


Turistička organizacija je ove godine, kao podrška Kancelariji za mlade opštine Apatin, pomogla u realizaciji projekta koji ima za cilj da se učenici srednjih škola upoznaju sa kulturnom baštinom opštine Apatin.


U poslednje dve godine Apatin beleži porast broja registrovanih turista, a prema zvaničnim statističkim podacima našu opštinu je u 2017. godini posetilo 21,34% više turista nego što je to bio slučaj u 2016. godini. Prema rečima direktora Turističke organizacije Apatin, Nemanje Jovića za takav rezultat nije zaslužna samo ova ustanova, već i lokalna samouprava, sportski klubovi, kao i razna udruženja građana sa kojima TO Apatin ima sve bolju saradnju.

- U cilju što bolje promocije naše opštine nezaobilazne su bile posete sajmovima u Novom Sadu, Beogradu i Nišu, a gde su prezentovane turističke ponude Apatina, kao i gastronomski specijaliteti uz apatinsko pivo. Ono što je novina, a što je svakako doprinelo boljem načinu prezentovanja turističke ponude Apatina to je novi web sajt koji smo napravili. Sajt sada raspolaže sa svim informacijama o Apatinu, o glavnim turističkim atraktivnostima, smeštajnim kapacitetima i ugostiteljskim objektima sa adekvatnim fotografijama. Pokrenuta je i promocija na društvenim mrežama, što nam omogućava da mnogo lakše dopremo do potencijalnih turista, istakao je Jović.
U prilog pozitivnim pomacima zahvaljujući novom sajtu i društvenim mrežama govori i podatak da je fantastičan video kojim su promovisane turističke ponude Apatina pogledalo 23.000 ljudi, a objava je doprla do čak 40.000 korisnika društvene mreže facebook.


- Sve ove aktivnosti, kao i povećanje broja manifestacija dovele su do toga da u 2017. godini broj registrovanih turista bude za 21,34% veći u odnosu na prethodnu godinu. Treba istaći da to nije rezultat dobrog rada samo Turističke organizacije, već i lokalne samouprave koja je rekonstrukcijom plaže značajno pomogla na tom polju, kao i kupovinom klizališta. Brojna udruženja i privatna lica su takođe imala značajan doprinos da broj turista bude veći, a naravno tu je i Banja Junaković koja je prošle godine obnovila welnes sadržaje, zaključio je Nemanja Jović.

Izvor: Info služba opštine Apatin

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar