Novogodišnji paketići za romsku decu iz vrtića Veseljko

U vrtiću Veseljko u Romskom naselju uručeni su novogodišnji paketići za mališane iz ove predškolske ustanove. Dečiji osmesi govore o tome koliko su se obradovali poklonima i Deda Mrazu, odnosno koliko je ova akcija bila uspešna. Podeljeno je pedesetak paketića a akcija je sprovedena u organizaciji Centra za socijalni rad Apatin, a uz podršku lokalne samouprave.



"Deca su oduševljena, čekala su Deda Mraza skoro tri sata a njihova reakcija nam je najbolji motiv da se ovakve akcije realizuju i u narednim godinama." - rekao je Vladimir Vukosav, vd direktora Centra za socijalni rad Apatin.



Zamenica predsednika Skupštine opštine Apatin, Nika Petrović istakla je značaj ove akcije i naglasila da je neophodno stvoriti što bolje uslove za obrazovanje mladih Roma.

"I u narednom periodu opština će obezbeđivati sredstva za društvene grupe kojima je pomoć neophodna. Vrtić treba da bude samo početak obrazovanja dece u Romskom naselju." - rekla je Nika Petrović.



Biljana Mandić, direktorica Predškolske ustanove Pčelica naglasila je da ovaj vrtić u naselju postoji više od 40 godina i da je po tom slučaju jedinstven u Vojvodini i Srbiji.

"Još jednom se potvrđuje da je ulaganje u decu najbolje ulaganje. Zahvalnost povodom ove akcije, tj. donacije dugujemo lokalnoj samoupravi a na licu mesta imali ste priliku da se uverite koliko će ovaj gest učiniti praznike mališanima iz vrtića Veseljko lepšim i boljim." - istakla je direktorica Predškolske ustanove Pčelica.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar