NS: Poljoprivrednici blokirali put
30.11.-0001.

Poljoprivrednici u Vojvodini nezadovoljni merama Vlade Srbije za podsticaje u agraru, blokirali saobraćaj na putevima od Novog Sada prema Subotici i ka Beočinu. Traktorima, koji su juče ujutro oko devet sati krenuli iz više pravaca u pokrajini u protestnu vožnju ka Beogradu, popodne su blokirana dva putna pravca na ulazu u Novi Sad, iako je njihov predstavnik prethodno na sastanku sa resornim ministrom Dušanom Petrovićem obećao da u protestima neće biti ometanja saobraćaja.
Poljoprivrednici su izjavili da će sa svojim traktorima ostati na putevima tokom noći, kako bi narednog dana pokušali da stignu u Beograd i iznesu svoje zahteve predstavnicima nadležnih organa i institucija. Poljoprivrednici iz svih vojvođanskih opština krenuli su juče traktorima ka Beogradu starim magistralnim putevima, ali ih je policija u nekoliko mesta zaustavila i isključila iz saobraćaja.
U Zapadnobačkom okrugu, blokada za sada nema, ali se traktori nalaze uz glavne puteve, dok čekaju rasplet iz Beograda. Postoje najave da bi, ako ne dođe do pomaka u pregovorima oko načina dodele subvencija sa Ministarstvom poljoprivrede, protest mogao biti radikalizovan posle 20. aprila, kada se završava setvena kampanja i smanjuje intenzitet ostalih radova u polju.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar