Obeležavanje Dana Dunava
30.11.-0001.

U našem gradu će i ove godine biti obeležen Dan Dunava, manifestacija koja se proslavlјa širom toka ove reke.  Dan posvećen Dunavu biće obeležen u svih 14 podunavskih zemalјa, koje su potpisale Međunarodnu konvenciju o zaštiti Dunava.

Ekološka manifestacija održati će se u petak, 21. juna 2013. godine, sa početkom u 11 sati u ulici Srpskih vladara. Organizatori su program obeležavanja Manifestacije fokusirali na učešće kreativnih radionica iz Apatina i Osijeka (Hrvatska), pa će tako učesnici na otvorenom prostoru kreirati i imaginirati svoje umetničke ideje i teme. Predstavnici Udruge “Slame” iz Osijeka praviće od slame skulpturu čaplјe, dok će članovi Udruženja EkoRuralNET iz Apatina demonstrirati tkanje na drvenom razboju, a najmlađi polaznici Kreativne radionice Kulturnog centra Apatin, koje kao mentor predvodi slikarka Ljilјa Pavković, pokušaće na svojim crtežima da dočaraju motive na temu Dunav na paleti dečije mašte. Jelena Karajanković, slikarka iz Prigrevice će, takođe, javno pokazati svoje likovno umeće u slikanju na staklu.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar