Obeležavanje školske slave - Svetog Save u Apatinu

Profesori i učenici gimnazije ,,Nikola Tesla'' i Srednje građevinske i drvoprerađivačke škole proslavili su školsku svavu, Svetog Savu.

Svečana priredba održana je u holu škole, u okviru koje su učenici, zajedno sa svojim profesorima, priredili prigodan program recitala i pesme posvećenih Svetom Savi.
 
U prisustvu apatinskog sveštenika Mladena Glušca, učenika, profesora i predstavnika lokalne samouprave, lomljen je slavski kolač, a kumstvo je od Zorane Mišković preuzela Sanija Sekicki.
 
 
Sveti Sava proslavljen je i u PU ,,Pčelica'' u Apatinu. Deca i njihovi vaspitači pripremili su svečanu priredbu, a ovogodišnji kum slave, Dušan Platiša, predao je kumstvo Mariji Cvijanović.
U ovoj ustanovi, u svih pet objekata, svake godine se obeležava Sveti Sava.
 
 
U OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' u Apatinu školska slava će biti obeležena u ponedeljak, 28. januara, sa početkom u 14 sati. Svečanost povodom školske slave učenici i nastavnici će upriličiti u Višenamenskoj sali škole. 
 
U velikoj sali Doma kulture, povodom školske slave, Svetog Save, održana je Svečana Akademija.
 
 
Savindan je praznik Srpske pravoslavne crkve koji se slavi 27. januara, kojim se obeležava uspomena na svetog Savu, princa dinastije Nemanjića, srpskog prosvetitelja i prvog arhieposkopa srpskog.
 
Praznik Savindan je u crkvenom kalendaru upisan crvenim slovima: Sveti Sava, prvi arhiepiskop srpski. Praznik svetog Save je jedan od najvećih hramovnih i porodičnih praznika u srpskom narodu, svetkuju ga mnoge zanatlije, a proglašen je i za školsku slavu.
 
Foto: Radio Dunav
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar