Obeležen Dan OŠ
30.11.-0001.

Dan Osnovne škole "Mladost" u Prigrevici svečano je obeležen i proslavljen, u petak, 27. maja 2011. godine. Svečanost je protekla atraktivnim tematskim osvrtom učenika na istoriju škole, a upriličen je i kviz znanja učenika, izložba starih fotografija iz života i rada škole, kao i sportski program u novoj sportskoj dvorani.
U istoriji OŠ Mladost zapisano je da je oficijelno školovanje u Prigrevici počelo daleke 1763. godine dolaskom koloniziranih Nemaca, te da je dolaskom novih žitelja iz ustaničkih krajeva Like i Banije, posle Drugog svetskog rata,  nastava započela 01. septembra 1946. godine, iako zvanični akti o osnivanju škola dobija tek  16. septembra 1963. godine. Od 1969. godine škola nosi naslov Mladost. Školu, sa 45 zaposlenih, koje, od juna 200. godine, predvodi direktorica prof Evica Ostojić, ove 2010/201 godine pohađa  295 učenika raspoređenih u 16 razrednih odelenja.  Moderno arihtektonsko zdanje nove školske zgrade je podignuto 1983. godine, a 2006. godine Opština Apatin je za potrebe škole obezbedila iz sopstvenih sredstava novac za izgradnju, jedne od najmodernijih višenamenskih sportskih hala i njenom izgradnjom na funkcionalan način zaokružila školski kompleks. Škola je dobila mnoga priznanja i nagrade, a između ostalih Povelju Saveta za zaštitu i unapređenje čovekove sredine za najuređeniju školu u Vojvodini 1986. godine. Učenici OŠ "Mladost" iz Prigrevice su osvajali mnogobrojne nagrade na raznim takmičenjima, a mnogi od njih postali su i poznata imena u svojim strukama i sportu.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar