Obeležena godišnjica od početka NATO bombardovanja
30.11.-0001.

Danas se navršava 14 godina od početka vazdušnih napada NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ), u kojima je ubijeno između 1.200 i 2.500 ljudi.

Povodom godišnjice položeni su venci na spomen obeležja palim borcima u Apatinu i Prigrevici. U znak sećanja na žrtve bombardovanja venci su položeni i na spomenik u Kasarni “Aerodrom” u Somboru.

U bombardovanjima NATO snaga, koja su bez prekida trajala 78 dana, teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture...

Prema procenama stručnjaka koje prenosi sajt Mondo, u SR Jugoslaviji, odnosno Srbiji u nejvećem delu, pored velikog gubitka u ljudskim životima, naneta je materijalna šteta u vrednosti između 30 i 100 milijardi dolara. Od te štete Srbija se još uvek oporavlja.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar