Objavljen rat mafiji
20.04.2014.

Srbija je objavila rat mafiji. Ništa nas neće pokolebati u borbi protiv organizovanog kriminala, koji je razvijen i na regionalnom nivou -  izjavio predsednik Srbije Boris Tadić Tadić je, povodom podizanja optužnice protiv Šarićevog narkokartela, rekao da je pre nekoliko dana održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost i da je u svim izveštajima potvrđeno da je reč o regionalnoj organizovanoj mafiji, koja iz Latinske Amerike švercuje kokain.

Postoje, prema izveštajima, i druge grupe koje švercuju heroin iz Avganistana i Pakistana, koji se kasnije transportuje prema zemljama EU.
Tadić je dodao da Srbija ima dobru saradnju sa Hrvatskom po tom pitanju i da očekuje poboljšanje saradnje i sa ostalim državama na zapadnom Balkanu.

U izjavi novinarima Tadić nije želeo da komentariše pretnje koje su mu upućene, naglasivši da bi svako trebalo da radi svoj posao - policija svoj i obezbeđenje svoj.
 Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević  u prilogu govori o Šariću i još 19 osoba optuženih za krijumčarenje kokaina

Prilog Miljko Radisavljevic

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović izjavila je da nema informacije da joj je bilo ko pretio i da je uverena da službe koje se bave njenim obezbeđenjem vrlo profesionalno obavljaju posao.

Prilog Slavica Đukic Dejanović


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar